Spoločnosť Telefónica Slovakia zapla 20. júna 2011 svoju vlastnú 3G sieť v meste Malacky. Zákazníkom O2 sa teda môže v tejto lokalite zobraziť na displejoch telefónov, ktoré sú schopné pracovať v 3G sieti, symbol 3G resp. 3,5G. Oficiálny štart predaja nových dátových balíčkov 3G je naplánovaný na 18. júl tohto roku.

„Našu 3G sieť plánujeme zapínať postupne v jednotlivých mestách. 18. júla v nej odštartujeme komerčné služby predajom nových 3G balíčkov. V súvislosti s ich spustením pripravujeme pre našich zákazníkov hneď niekoľko zaujímavých aktivít,“ uviedol René Parák, riaditeľ komunikácie spoločnosti Telefónica Slovakia.

Napriek zobrazeniu symbolu 3G na telefónoch sa pre zákazníkov s aktivovaným dostupným 2G balíčkom zatiaľ nič podstatné nemení. Zákazníci s aktívnym dátovým balíčkom môžu bez obáv využívať dáta bez ohľadu na technológiu siete, do ktorej sa telefón prihlási. Telefóny s podporou 3G sa podľa nastavenia automaticky snažia prihlásiť do najrýchlejšej siete. Podstatnú zmenu však prinesie až ponuka nových 3G balíčkov.

V súvislosti so zapnutím 3G siete v uvedenej lokalite chce O2 upozorniť najmä zákazníkov, ktorí nemajú aktivovaný dátový balíček a používajú smartfón alebo iný telefón s dostupnými 3G dátovými službami, že s podstatným zrýchlením siete môže narásť aj ich dátová prevádzka. Väčšina smartfónov sa intenzívne pripája na internet a nemusí to byť len internetový prehliadač spustený zákazníkom, ale aj spojenie so sociálnymi sieťami či synchronizácia e-mailov. Ideálnym riešením pre využívanie internetu v mobile je aktivácia momentálne dostupného dátového balíčka.

Silvia Blahútová Nagyová


.

BM: Ustekana sobota