V piatok (27. 10.) sa v tanečnej sále domu kultúry zišli súčasní i bývalí pracovníci Záhorského osvetového strediska (ZOS), aby si pripomenuli 70 rokov fungovania tejto inštitúcie v meste.

foto mesto Senica

Počas svojej existencie sa osvetové zariadenie nazývalo rôzne a ako plynul čas, menili sa i jeho zriadovatelia. Prvé sídlo osvety bolo v Sokolovni, neskôr v meštianskom dome na námestí, v bývalej Orlovni v hostinci u Krutých, vo vile na Hviezdoslavovej ulici a od roku 2008 sídli v bývalom dome Československo-sovietskeho priateľstva na Dlhej ulici. Náplň osvetového strediska bola a je rôznorodá, od súťaží a výstav cez prehliadky, festivaly, školenia, semináre, kurzy, tvorivé dielne, workshopy a konferencie až po spomienkové slávnosti, vydavateľskú a propagačnú činnosť.

Záhorácke rádio 2024 01

Podľa riaditeľky ZOS Ľubice Krištofovej stále vznikajú nové úlohy: “Tak, ako sme kedysi robili kurzy pre zvýšenie počítačovej gramotnosti, robíme teraz osvetu proti kriminalite cez internet, kedy sú ohrozené najmä deti a seniori. Osveta musí ísť s dobou a tak trošička ju aj predbiehať.”

Na spoločenskom večeri si súčasní aj bývalí zamestnanci zaspomínali na bohatú činnosť zariadenia a vyjadrili nádej, že osveta má zaujímavú budúcnosť aj pred sebou, s množstvom inšpiratívnych a dôležitých úloh.

Zdroj: mesto Senica


.
Toto je čítané

V Rohožníku nahlásili bodné poranenia u viacerých osôb, jeden muž je mŕtvy

Aktualizované (28.4.) → V bytovom dome v Rohožníku v okrese Malacky nahlásili…

Lakovanie a Pieskovanie