Turistickú chatu SNP na Rozbehoch si pamätajú viaceré generácie aktívnych i menej aktívnych vyznávačov turistiky. Turistom slúži od roku 1976, keď sa Rozbehy stali miestom celoslovenského zrazu turistov.

foto Klub turistov Senica

Vlastníkom chaty je Klub turistov Senica, ktorý sa tento rok pričinil o jej obnovu. Turisti získali prostriedky z Programu regionálneho rozvoja Trnavského samosprávneho kraja. Vďaka dotácii je dnes chata pripravená poskytnúť ubytovanie v 10 izbách. K dispozícii je velká spoločenská miestnosť, plne vybavená kuchynka aj sociálne zariadenie. Vykurovaná je len krbom, preto je ubytovanie vhodné od jari do jesene. Turisti zo Senice však doma nesedia ani v zime. “Už 26.12. ideme vlakom do Smoleníc a odtiaľ na výstup na Záruby. Pridať sa môže každý, kto sa nebojí vyraziť do prírody v chladnejšom počasí,” pozýva na pochod predsedníčka Klubu turistov Senica Elena Batková.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Senickí turisti sú aktívni počas celého roka, klub má takmer 180 členov všetkých vekových kategórií. Priemerný člen ročne prejde po vlastných okolo 400 km. K pravidelným podujatiam klubu patrí pochod Senická mašírovka, nesúci meno jeho zakladateľa Viktora Beniaka, pochod k Pamätníku SNP u Rehušov a obľube sa teší aj túra Za Jánom Hollým na Dobrú Vodu. Na prvú spoločnú túru v novom roku sa turisti zo Senice vydajú vo februári.


.
Toto je čítané

V Senici obnovili tradíciu prvomájovej výstavy vín

Prvý máj bol v Senici v minulosti, okrem iného, spojený aj s…

Trnavské rádio Tak akorát 2024