Najvyššia súťaž riadená Oblastným futbalovým zväzom (ObFZ) Senica 7. liga, bude od jarnej časti pokračovať už bez jedného zo svojich najlepších kanonierov.

Kevin Bolf, TJ Slavoj Moravský Svätý Ján, Foto: Jozef Rusňák

Kevin Bolf (20) z TJ Slavoj Moravský Svätý Ján, šiesteho mužstva tabuľky, bude v jarnej časti už obliekať dres rakúskeho SC Ollersdorf, obce vzdialenej cca 40 km.

Niet najmenších pochýb o tom, že Kevin bude Slavoju veľmi chýbať. Veď v jesennej časti 7. ligy nastúpil vo všetkých 11 zápasoch svojho mužstva a z celkového počtu 22 gólov ich sám nastrieľal 15, čo je takmer 70 %.

S futbalom začínal Kevin doma v TJ Slavoj ako 4 – ročný. Pôvodne začínal medzi tromi žrďami ako brankár, po vzore celej svojej brankárskej rodiny, otca Rada, deda Jozefa a ujov Mariána a Jaroslava. Najviac si rozumel s kamarátmi z detstva Gabrielom Štefkom a Andrejom Kafkom, ale aj s ostatnými spoluhráčmi tvorili výbornú partiu. Veľmi rád spomína aj na svojich prvých trénerov Mareka Emricha, Lukáša Emricha a Michala Pavloviča.

Macek Knihy.Zahori

Ako 13 – ročný brankár sa dostal do mládežníckej Futbalovej akadémie FK Senica a odtiaľ aj do reprezentačných výberov. Už po návrate do Mor. Sv. Jána prišla pre neho možno životná šanca, keď si ho na skúšku pozval Manchester United, no Kevin túto šancu nevyužil.

Kevin Bolf, Foto: Jozef Rusňák

Šťastná náhoda zariadila, že sa z neho postupne stal kanonier. Raz mal tréner k dispozícii až troch brankárov a menej hráčov, tak Kevina postavil do útoku a keďže strelil nejaký ten gól, miesto na hrote útoku už mu zostalo.

Dával pomerne veľa gólov a tak prichádzali aj ponuky. Z MFK Skalica, Tvrdoníc (ČR), Rakúska, či kvalitnejších mužstiev z okolitých obcí zo Záhoria. On však ostal verný materskému klubu TJ Slavoj.

Keďže bol športovo založený, skúšal aj iné druhy športu, ako florbal, futsal, či hasičský šport. Číslo 1 však bol pre neho vždy futbal.

V ňom má aj svoj najväčší vzor, zo zahraničia je to Cristiano Ronaldo. Z domácich hráčov sú to reprezentanti Slovenska Juraj Chvátal, rodák z neďalekého Závodu a Juraj Kucka. Obidvoch obdivuje za ich neutíchajúcu bojovnosť a ochotu stále na sebe pracovať. A ako bývalý brankár pridal aj Martina Dúbravku.

Poslednú ponuku z rakúskeho SC Ollersdorf už Kevin neodmietol. Ako sám povedal, chce si vyskúšať niečo nové, nová šanca mu dáva novú výzvu a verí, že sa futbalovo posunie ďalej.

Pálfyovci Knihy.Zahori

A ako to bolo s tou ponukou od Manchester United ?

Kevin Bolf: „Môj sen bol hrať profesionálny futbal, no tá ponuka prišla veľmi skoro. Zľakol som sa jej a dodnes ľutujem, že som svoju životnú šancu nevyužil. Pamätám si to, ako by to bolo včera, keď ma otec zavolal do izby a oznámil mi, že by som mohol ísť na dvojmesačnú skúšku do Manchestru United a so mnou môže ísť aj jeden z rodičov. V prípade, že by si ma vybrali, ostal by som v Anglicku v náhradnej rodine a chodil by som do anglickej školy. Zľakol som sa toho, prišlo to veľmi skoro, bol som mladý, hlúpy a tak som odmietol ísť do Anglicka. Nevedel som si predstaviť žiť s niekým, koho som vôbec nepoznal. Dnes však viem, že som spravil chybu, ktorú budem do konca života ľutovať. Veľa ľudí mi to aj vyčítalo a dodnes mi to pripomína. Spomínam si, že vtedy otec od jedu rozkopal elektrickú zásuvku.“


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci v Bratislave tesne prehrali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8.…

BM Salon EV