V starom dome č. 174 na námestí v obci Kuchyňa, v okrese Malacky, vznikol rekonštrukciou remeselnej dielne priestor na galériu umeleckých diel. Novú galériu slávnostne otvorili v druhej polovici októbra minulého roku. Jej cieľom je priblížiť umelecké diela súčasných autorov širšiemu publiku aj v našom regióne.

foto Malacky.sk

V jej priestoroch aktuálne nájdete časť výstavy Hladina – Vrstvenie, ktorá do Kuchyne zamierila priamo z bratislavského Zichyho paláca. V hlavnej miestnosti je vystavené umelecké sklo od grafika, maliara a sochára Jána Kelemena. Autor prezentuje aj maľbu a bronzový objekt. V priestoroch sa nachádzajú aj spoločné sklené misy a reliéfy Jána Kelemena a Janky Sýsovej. Expozíciu okrem toho tvoria farebné sklené obrazy vytvorené technikou asambláže od Jaromíra Sýsa, keramika a maľba výtvarníka Petra Kršáka a ďalších umelcov.

V budúcnosti by mal nový priestor slúžiť na vystavovanie tvorby ďalších výtvarníkov či fotografov, no aj rezbárov, kováčov i keramikárov.

foto Malacky.sk

Galéria na námestí v Kuchyni je otvorená v utorok až v piatok od 8.00 do 11.00 h a od 14.00 do 18.00 h. V sobotu ju môžete navštíviť v čase od 8.00 do 11.00 h.

V prípade záujmu si návštevníci môžu dohodnúť vstup na telefónnych číslach 0903 511 688 alebo 0903 790 157.

Zdroj: malacky.sk


.
Toto je čítané

Krojová hodová zábava v Borskom Svätom Jure

Záujemcovia o tradičnú kultúru sú pozvaní na krojovú hodovú zábavu, ktorá sa…

Trnavské rádio Tak akorát 2024