V polovici futbalovej sezóny TJ Letničie, účastník 8. ligy Oblastného futbalového zväzu Senica, čelí výzvam, ktoré priniesla jesenná časť.

S predsedou TJ Letničie, Michalom Konečným, sme sa rozprávali o výzvach, s ktorými sa klub stretol v jesennej časti sezóny a o plánoch, ktoré majú pred sebou.

Sezóna pre TJ Letničie začala sľubne, keď vyhrali prvé tri zápasy. “Áno, sezóna je v polovici a s jej priebehom zatiaľ nemôžeme byť vôbec spokojní. Očakávania boli väčšie, čo aj naznačovali prvé 3 zápasy, ktoré sme vyhrali,” hovorí Konečný.

Avšak po úvodných víťazstvách prišli prehry, ktoré klub nepotešili. “Potom prišiel zápas v Senici, kde sa to ‘zlomilo’. Išli sme tam s otvorenou hrou a dokonca sme v 1. minúte vyhrávali, lenže s takým mužstvom ako Senica má sa to nevypláca a skončilo to pre nás nepekným výsledkom 10:3,” opisuje kľúčový moment, ktorý ovplyvnil zvyšok jesennej sezóny.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Dlhodobé výpadky hráčov kvôli zraneniam, pracovným povinnostiam, alebo disciplinárnym trestom znamenali, že tím často nastupoval bez kľúčových členov. “Samozrejme, výpadok hráčov sa nám nevyhol, ako to už v týchto nižších súťažiach býva,” hovorí predseda klubu.

Na otázku o zmenách v kádri pred sezónou Konečný odpovedá, že klub bol aktívny na prestupovom trhu, privítal nové tváre, ale zároveň sa musel vyrovnať aj s odchodmi niektorých hráčov. “Prišiel aj nový tréner pán Richard Opalek, s ktorým sme veľmi spokojní,” dodáva s optimizmom do budúcnosti.

Zimná príprava, ktorá odštartovala 13. januára, je pre TJ Letničie kľúčovou fázou. “Celú ju absolvujeme v domácich podmienkach, keďže s financiami to nie je vôbec jednoduché,” vysvetľuje Konečný. V pláne sú prípravné zápasy s rôznymi súpermi, čo by malo mužstvu pomôcť nabrať potrebnú formu a sebavedomie pred začiatkom jarných bojov.

Ciele TJ Letničie sú jasné – zachrániť sa v súťaži a posunúť sa vyššie v tabuľke. “Ako všetci vieme, nachádzame sa na predposlednom mieste tabuľky, takže hlavným cieľom bude zachrániť sa v súťaži,” uzatvára Konečný.

Príchody

Lukáš Daniel – prestup z ŠFK Štefanov
Fabián Šarközy – prestup z ŠFK Štefanov
Ladislav Kalaj – prestup z TJ Slovan Šaštín
Peter Portel – prestup z TJ Kerko Šaj. Humence
Peter Jakubovič – hosťovanie z MFK Skalica
Jakub Šteflík – hosťovanie z TJ Iskra Holíč
Lukáš Gál – hosťovanie TJ Nafta Gbely
Lukáš Vrablic – hosťovanie z TJ Sokol Borský Mikuláš
Jozef Kollár – hosťovanie z ŠK Baník Čáry
Pavol Macek – hosťovanie z ŠFK Štefanov

Odchody

Ján Pekarovič – prestup TJ Vrádište
Lukáš Žáček – hosťovanie TJ Dojč
Peter Polák, Tadeáš Masár – obaja hosťovanie TJ Radimov
Tomáš Pálka – hosťovanie TJ Spartak Stráže
Jakub Malík, Kristián Šarközy – obaja hosťovanie FK Borský svätý Jur

Prípravné zápasy

Celkovo ich bude 7, z čoho 4 na umelej tráve. Súpermi TJ Letničie budú: FK Čáčov 1933, FK Moravská Nová Ves, ŠK Petrova Ves, ŠK Baník Čáry, FK TJ Kúty, TJ Trnovec, TJ Podbranč.


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

BM Salon EV