V novej budove SND v Bratislave sa v stredu (6.2.) konal slávnostný galavečer, počas ktorého bol okrem Športovca roka 2023 vyhlásený aj víťaz ankety Paralympionik roka 2023, ktoré získal parastrelec Radoslav Malenovský z mesta Šaštín-Stráže.

foto Roman Benický

Pre Radoslava ide o premiérové ocenenie v ankete, ktorú každoročne vyhlasuje Klub športových redaktorov (KŠR) v spolupráci s SOŠV a SPV.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

„Pre mňa je to významné ocenenie, lebo mám za sebou náročnú prípravu, takže asi je to na správnej ceste. Ja sa to pokúsim ešte vylepšiť a uvidíme ako to pôjde ďalej“, povedal čerstvý víťaz.

foto paralympic.sk

Radoslav Malenovský, narodený 15. novembra 1986 v Skalici, je slovenský profesionálny paralympijský strelec, ktorý reprezentoval Slovensko na štyroch paralympiádach. Jeho športová kariéra zahŕňa účasť na hrách v Pekingu 2008, Londýne 2012, Riu de Janeiro 2016 a Tokiu 2020, pričom v Riu dosiahol štvrté miesto a v Tokiu piate. Malenovský je dvojnásobným majstrom sveta, v rokoch 2018 a 2023, držiteľom svetového rekordu a vedie svetové rebríčky v disciplíne R7 malokalibrová puška trojpolohová streľba mužov. Jeho úspechy mu priniesli nielen medzinárodné uznanie, ale aj domáce ocenenia, vrátane pamätnej medaily od ministra vnútra Slovenskej republiky po návrate z Rio 2016.

Zdroj: paralympic.sk


.
Toto je čítané

Lávka na Stupavskej ulici v Malackách je vo výraznom sklze

Mesto Malacky podpísalo zmluvu na rekonštrukciu vyše desaťmetrovej pešej lávky ponad potokom…

Lakovanie a Pieskovanie