V Mestskom centre kultúry (kino Záhoran) v Malackách sa už v pondelok 19. februára predstaví so svojím recitálom speváčka Katarína Koščová s klavírnym sprievodom Daniela Špinara.

Jedna speváčka a jeden klavirista, no nikto vám na ich koncerte zaručene nebude chýbať. Žiaden veľký ansambel, len títo dvaja interpreti a spolutvorcovia úplne postačia na to, aby sa dotkli diváka na tých najhlbších miestach. Na koncertoch Katky Koščovej a Dana Špinara sa obecenstvo smeje i plače, divák sa stáva svedkom a súčasťou ich intímnej výpovede, skutočného priateľstva, lyrického prežívania aj spoločného humoru. Katka a Daniel budú nablízko, na dotyk. Takto sú najuveriteľnejší pre seba aj pre ostatných. „Toto je môj najobľúbenejší spôsob hrania, takto vo dvojici. Mám pocit, že vtedy vychádza to najlepšie z nás oboch. Najuvoľnenejšie, najslobodnejšie,“ vyznala svoje pocity so spoločného účinkovania s Danielom Katka.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Pripomeňme si, že Katarína Koščová má za sebou úspešné koncertovanie s Geišbergovcami, ako hosť pravidelne vystupovala so známou českou folkovou legendou Neřež. Zaspievala si aj s Danom Bártom, jazzovým AMC triom, swingovým prešovským Dixielandom a mnohými ďalšími kapelami a interpretmi. V roku 2012 zhudobnila niekolko textov Michala Horáčka, pričom dva z nich (Štědrý večer, Přes most bez punčoch) sa stali súčasťou Horáčkovho projektu Český kalendář. Pieseň Štědrý večer naspievala Katka ako duet s Vojtěchom Dykom.

Posledné vstupenky na koncert sú dostupné na webe mckmalacky.sk.

Článok vyšiel v partnerskom týždenníku Záhorák


.

Lakovanie a Pieskovanie