Zariadenie pre rýchle (šokové) zachladenia jedla, tzv. šoker, a 18 prenosných tašiek Media Emergencies mohla nadácia zakúpiť Fakultnej nemocnici AGEL Skalica vďaka príspevkom z 2 % daní, ktoré ľudia venovali v roku 2023 neziskovej organizácii Zdravie pre Záhorie.

Nový šoker v stravovacej prevádzke pomôže personálu zabezpečiť stravu pre zamestnancov. „Vo veľmi krátkom čase dokáže schladiť čerstvo uvarené jedlá na požadovanú teplotu. Z hľadiska normy HCCP musí byť jedlo vydané do 3 hodín od ukončenia prípravy, takže ak jedlo schladíme v šokéri zachováme množstvo aj kvalitu pripraveného jedla,“ hovorí vedúca stravovacej prevádzky skalickej nemocnice Veronika Žúrková. „V konečnom dôsledku ušetríme financie, keďže nám nevarí externá firma,“ dodala.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Nezisková organizácia Zdravie pre Záhorie taktiež zakúpila 18 prenosných tašiek Media Emergencies. Ambulancie a lôžkové oddelenia sú vybavené protišokovými súpravami, ktorých zloženie a obsah určuje vyhláška. Tašky sú v hygienickom, dezinfikovateľnom prevedení a slúžia na uloženie obsahu protišokovej súpravy. S týmto počtom nemocnica pokryje lôžkové oddelenia vrátane dôležitých ambulantných pracovísk. Slúžia na rýchly presun súpravy k postihnutému pacientovi a na rýchlu medicínsku intervenciu.

„Poslaním neziskovej organizácia Zdravie pre Záhorie je pomáhať so zakúpením potrebného vybavenia pre skalickú nemocnicu. Veľmi ma preto teší, že sme nemocnici mohli toto vybavenie zakúpiť. Nebolo by to však možné bez pomoci zamestnancov nemocnice, ktorí nám poukázali 2 % z daní. Nové vybavenie je teda aj zásluhou lekárov, sestier, vedenia a celého personálu skalickej nemocnice,“ vyjadrila sa Mgr. Iveta Chreneková, predsedníčka Správnej rady Zdravie pre Záhorie.

Prispieť svojimi 2 % z daní pre vybavenie vo Fakultnej nemocnici AGEL Skalica môžete aj vy. Požiadajte svojho zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania preddavkov na daň z príjmov a vystavenie „Potvrdenia o zaplatení dane.“ Vyplňte vyhlásenie o poukázaní 2 % dane. Uveďte vaše meno, rodné číslo, bydlisko a sumu zodpovedajúcu 2 % zaplatenej dane. K vyplnenému tlačivu na účely vyhlásenia doložíte aj potvrdenie od zamestnávateľa o zaplatení dane z príjmov zo zamestnania. Vyplnené tlačivá podajte do 30. apríla osobne alebo poštou na ktorýkoľvek daňový úrad alebo daňový úrad podľa trvalého pobytu.

Záhorí.sk informovala hovorkyňa skupiny AGEL SK Eva Peterová


.
Toto je čítané

V skalickej nemocnici preverovali správnu techniku umývania rúk

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov…

BM Salon EV