Futbalová sezóna je v polovici a FC Sekule sa nachádza na skvelom 3. mieste tabuľky. Tréner Vladimír Hujsa je s priebehom sezóny spokojný, ale upozorňuje na vyrovnanosť ligy a dôležitosť konzistencie v jarných mesiacoch.

“S prvou polovicou sezóny môžeme byť maximálne spokojní,” hovorí Hujsa. “Cieľom bolo hrať v hornej polovici tabuľky a to sa nám zatiaľ darí. Musíme si však uvedomiť, že sezóna je len v polovici a aj malé zaváhanie môže znamenať posun smerom dole.

Mužstvo počas jesennej časti netrápili dlhodobé výpadky hráčov. “Mali sme len jeden dlhodobý výpadok, a to Patrika Kovára, ktorý chýbal kvôli pracovným povinnostiam,” vysvetľuje Hujsa. “Inak sa nám dlhodobejšie výpadky vyhýbali a veríme, že to tak zostane aj v jarnej časti.”

Plocha draka Knihy.Zahori

Kľúčom k udržaniu sa v hornej polovici tabuľky bude podľa trénera Hujsa konzistentnosť.Liga je veľmi vyrovnaná. Prehráte dva alebo tri zápasy a hneď vás súperi predbehnú. Dôležitá je preto konzistentnosť vo výkonoch. Ak sa nám bude dariť víťaziť aj na ihriskách súperov, tak sa nám určite podarí udržať sa v hornej polovici.”

V zimnej prestávke neplánuje FC Sekule veľké pohyby v kádri. “Odísť sa nechystá nikto a jedinou zmenou je príchod Denisa Badáňa z Cerovej na polročné hosťovanie, ktoré sa v lete zmení na trvalý prestup,” hovorí Hujsa.

Tréningový proces je v Sekuliach značne obmedzený. “Zameriavame sa na naberanie kondície, keďže nemáme dostatočné osvetlenie, tak je práca s loptou veľmi náročná. konštatuje tréner Sekúl.

Cieľom do jarnej časti je skončiť v tabuľke najhoršie na treťom mieste. “Liga je síce vyrovnaná a tento cieľ bude náročné splniť, ale verím, že moji chlapci majú na to aby to dokázali,” uzatvára tréner Hujsa.

Priateľské zápasy

FK Cerová, FK Suchohrad (10.3.) , ŠK Gajary (16.3.), FK Studienka (24.3.)

Príchody

Denis Badáň, FK Cerová
Dávid Duška, ŠK Závod
Viktor Belanský, TJ Slavoj Moravský Svätý Ján
Sebastian Kotesa, TJ Slavoj Moravský Svätý Ján
Jozef Štermenský, TJ Slavoj Moravský Svätý Ján
Ľubomír Krajčír, FK TJ Kúty


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

BM Salon EV