Šimák zámok Pezinok začne štartovať letnú sezónu už koncom mája. Pre verejnosť si aj tento rok pripravili množstvo koncertov, kde si príde na svoje fanúšik každého hudobného žánru.

 

Posledný májový víkend bude patriť slovenskej vokálnej skupine FRAGILE. Jej koncerty sú neopakovateľným zážitkom výbornej hudby, podmanivého humoru a skvelej zábavy. Svoj koncert odohrá v nedeľu 26. mája na historickom nádvorí Pezinského zámku so špeciálným hosťom Máriou Čírovou.

 

V pondelok 27. mája si prídu na svoje fanúšikovia Ondřeje Brzobohatého, ktorý je výraznou osobnosťou českej kultúrnej scény, vynikajúci hudobník, skladateľ, textár, aranžér a herec, ktorý v posledných rokoch “explodoval” a je na roztrhanie čo sa týka ponúk vystupovať po celom svete. Šimák Zámok Pezinok aj napriek nabitému programu interpréta prinesie jeho koncert na 800 ročnom zámockom nádvorí v Pezinku.

Vyhrajte na našom Facebookovom profile ↵ 2 vstupenky v súťaži do 2.4.

Prvá júnová nedeľa bude patriť českej kapele OLYMPIC. Verejnosť poteší koncert legendárnej českej rockovej kapely Olympic s nestarnúcim Petrom Jandom! Zaznejú tie najznámejšie skladby v histórii česko – slovenskej populárnej hudby. Priestormi zaznejú hity ako: „Jasná zpráva“ „Slzy tvý mámy“ Osmý den“ a mnohé iné…

 

Nasledujúci deň, 3. júna, Marián Čekovský zaspieva skladby z vlastnej tvorby ako aj svetové hity „po svojom”. Počas pesničiek sa môžete tešiť aj na jeho humorné hovorené vstupy. Milovníci kvalitnej hudby si môžu vychutnať koncert dvoch výnimočných slovenských hudobníkov. Bubeník Martin Valihora a multiinštrumentalista Marián Čekovský vám zahrajú doslova na strunu.

 

Šnúru skvelých koncertov nepretrhne ani Vojtech Dyk s kapelou D.Y.K, ktorí odohrajú svoje skladby hneď v utorok 4. júna. Nový projekt českého speváka Vojtecha Dyka a dvojnásobného držiteľa Grammy Ondřeja Pivca má korene v Brooklyne, kde spoločne s prvotriednymi americkými hudobníkmi vznikla unikátna nahrávka. Repertoár D.Y.K. naživo videli diváci premiérovo len na piatich českých letných festivaloch. Na našom festivale bude ešte neopozeranou novinkou.

 

Ďalšia nedeľa, 9.6., bude patriť svetovej opernej dive Adriane Kučerovej a Filipovi Túmovi. Na historickom nádvorí zámku sa rozoznejú hlasy týchto skvelých spevákov s 30 členým symfonickým orchestrom!

 

10. jún bude taktiež sprevádzaný symfonickým orchestrom. Tentokrát ho ale povedie ohnivá Carmen Cigánskych diablov. Návštevníci si vychutnajú unikátny hudobný projekt, v rámci ktorého sa na jednom pódiu predstaví jedinečné slovenské zoskupenie Cigánski Diabli a 30 členný symfonický orchester, v hudobnom naštudovaní dirigenta Adriana Kokoša.

 

Priamo z Veľkej Británie k nám 16. júna zavíta nekorunovaný kráľ funky – Rick Bailey zo skupiny DELEGATION so svojou britskou kapelou v zložení 7 hudobníkov z Birminghamu, ktorá kraľovala v 70. 80. a 90. rokoch minulého storočia. Koncert sa uskutoční nádvorí zámku pod holým nebom!

 

David Koller – frontman skupiny LUCIE odohrá exkluzívny akustický 17. júna Spevák legendárnej skupiny LUCIE sa vracia na Slovensko s akustickou gitarou a svojím Kollerbandom.

 

Peter Nagy je slovenský spevák, skladateľ, textár, ale aj producent a fotograf, ktorého meno pozná každý fanúšik kvalitnej hudby. V počiatkoch začínal ako folkový spevák a v 17-tich rokoch nahral svoju prvú pieseň. Do všeobecného povedomia sa dostal s piesňou „Profesor Indigo“ z roku 1982, ktorá vyšla o rok neskôr. Jeho najznámejšie hity si môžu fanúšikovia vychutnať v utorok 18. júna na nádvorí Šimák zámku.

 

Posledný júnový deň bude patriť českej speváčke Lucii Bílej, ktorá prinesie do Pezinka koncert plný vlastnej tvorby aj svetových hitov. Lucie Bílá vám prerozpráva aj humorné príbehy, ktoré zažila počas svojich koncertných turné. Sprevádzať ju bude klavír Petra Maláska.

 

Šimák zámok Pezinok si pre verejnosť pripravil naozaj kvalitný program plný koncertov a divadelných predstavení, ktoré budú okrem mája a júna pokračovať aj v nasledujúcich letných mesiacoch. Informácie o ďalších podujatiach na zámku, či lístky na predstavené koncerty nájdete na webe www.palacearthotel.sk.

Vyhrajte na našom Facebookovom profile ↵ 2 vstupenky v súťaži do 2.4.


.
Toto je čítané

Krojová hodová zábava v Borskom Svätom Jure

Záujemcovia o tradičnú kultúru sú pozvaní na krojovú hodovú zábavu, ktorá sa…

Lakovanie a Pieskovanie