Tanečná skupina ENDY pracujúca pod hlavičkou ZUŠ Gbely otvorila v tomto roku už svoju 26. tanečnú sezónu. Minulý rok bol pre týchto tanečníkov o niečo výnimočnejší, pretože oslavovali 25. výročie svojho založenia.

TS ENDY má aktuálne vyše 230 aktívnych členov, ktorí tancujú v dvanástich kolektívoch. Ich veková škála je dnes naozaj rozsiahla, keďže už piaty rok sú ich súčasťou aj dospeláčky, ktoré potvrdzujú, že vek je naozaj len číslo. ENDY, to už zďaleka nie sú len deti z Gbiel, ale aj zo širšieho okolia (Holíč, Brodské, Letničie, Petrova Ves, Unín, Šaštín-Stráže), čo vedenie TS ENDY teší a celú skupinu posúva každoročne vpred.

Záhorácke rádio 2024 01

TS ENDY sa s podporou ZUŠ Gbely a mesta aj tento rok zúčastní na celoslovenských, ale i zahraničných súťažiach, okrem toho ju čakajú aj viaceré vystúpenia v našom regióne. Pre svojich tanečníkov sa v Gbeloch snažia zabezpečiť aj iné aktivity, napr. workshopy v rôznych tanečných štýloch, tvorivé a umelecké denné tábory, fotenie kalendára či natáčanie promo videí. To všetko dokážu zabezpečiť aj vďaka občianskemu združeniu ENDY DANCE GROUP, ktoré je ich skutočnou hnacou silou.

No aký by to bol tanečný rok, ak by si títo skvelí tanečníci nepripravili pre svojich fanúšikov poriadnu tanečnú šou? „Už o pár dní predvedieme v Dome kultúry v Gbeloch náš tanečný vesmír, a práve preto nesie naša šou názov Dance Universe. S týmto programom vystúpime 24. (o 17.00 a 19.00 h) a 25. marca (17.00), kedy sa v troch predstaveniach predstavia divákom všetci endáci, a to od najmenších škôlkarov až po dospelé tanečníčky,“ pozývajú do KD v Gbeloch Jessica Kobilyová a Lukáš Jureňa.

Jessica Kobilyová a Lukáš Jureňa, autori šou Dance Universe
Jessica Kobilyová a Lukáš Jureňa, autori šou Dance Universe

Posledné vstupenky na tanečnú šou TS ENDY sú v predpredaji na Ticketportal.sk.

Článok vyšiel v partnerskom týždenníku Záhorák


.
Toto je čítané

V Hlbokom si pripomenú Aničku Jurkovičovú Hurbanovú divadelnou hrou Nebola som len herečka

V tomto roku si pripomíname 200. výročie narodenia Aničky Jurkovičovej Hurbanovej, považovanej…

Lakovanie a Pieskovanie