Sledujeme priebeh volieb naprieč celým Záhorím. Volebné miestnosti sa otvorili o 7:00 a zatvoria sa o 22:00.

Priebeh volieb v Moravskom Svätom Jáne, Foto: Záhorí.sk

1:15 | Záhorie

Volieb sa na Záhorí zúčastnilo 53,85% oprávnených voličov. Vyhral Ivan Korčok s 49,6% hlasov. Peter Pellegrini na Záhorí získal 33,5% hlasov.


22:36 | Záhorie

Všetky volebné miestnosti sa zatvorili.


20:03 | Kúty
V Kútoch už volilo vyše 600 voličov s hlasovacím preukazom. Najčastejšie prichádzali vlakmi z Českej republiky, na železničnej stanici ich usmerňovali zamestnanci obce.


19:00 | Senica
Vyskytla sa jedna situácia v Senici v okrsku číslo šesť, kde skolaboval v dopoludňajších hodinách jeden člen volebnej komisie. Z tohto dôvodu bolo v danom okrsku na 20 minút prerušené hlasovanie,” ozrejmil predseda Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán Eduard Burda.


16:25 | Senica
Záujem o účasť v sobotných voľbách prezidenta majú aj seniori z Domova sociálnych služieb (DSS) a zariadenia pre seniorov v Senici. Využili možnosť hlasovať do prenosnej urny, ďalší odišli odovzdať svoj hlas v neďalekej volebnej miestnosti na základnej škole.


15:42 | Smrdáky
V kúpeľoch Smrdáky pri Senici zakaždým volia aj kúpeľní hostia, keď je umožnené vybaviť si voličský preukaz na hlasovanie. V sobotnej voľbe prezidenta túto možnosť podľa predsedníčky okrskovej volebnej komisie Márie Škojecovej využívajú zhruba na rovnakej úrovni ako pri voľbách predchádzajúcich.


14:40 | Suchohrad
Voliči v Suchohrade majú o voľby záujem, priebeh je pokojný. V obci v západnom cípe Slovenska zapísali do zoznamu 565 voličov.


12:30 | Moravský Svätý Ján
Priebeh volieb v Moravskom Svätzom Jáne je pokojný. Volebná účasť je aktuálne 23%. Odvoliť prišlo viacero voličov s voličským preukazom.


8:25 | Okres Senica a Skalica
V obvode Senica môžu voliči odovzdať svoj hlas v 97 volebných okrskoch, z toho 53 v okrese Senica a 44 v okrese Skalica, uviedla predsedníčka okresnej volebnej komisie Anna Klempová. Všetky volebné miestnosti v Trnavskom kraji pre prvé kolo prezidentských volieb otvorili načas. Potvrdili to zapisovatelia okresných volebných komisií. (TASR)


Priebeh volieb prezidenta v meste Senica. Zdroj: FB Mesto Senica

8:20 | Senica
V Senici (vrátane Kunova a Čáčova) majú voliči k dispozícii 16 volebných miestností.


8:15 | Okres Malacky
V Bratislavskom kraji sa sobotné prezidentské voľby začali načas a bez problémov. Pre TASR to potvrdili jednotlivé okresné volebné komisie. Všetky volebné miestnosti otvorili v okrese Malacky. “Všetko je v poriadku,” zhodnotili z malackej okresnej volebnej komisie.


Priebeh volieb v Malackách. Foto: Mesto Malacky

8:00 | Malacky
Všetkých 12 volebných miestností v Malackách bolo otvorených presne načas.


7:40 | Záhorie
Zvýšený počet policajtov sa počas dnešného dňa zameriava najmä na ochranu verejného poriadku, života, zdravia, bezpečnosti osôb a majetku. Viac policajných hliadok bolo v teréne nielen pred voľbami, ale samozrejme bude aj počas celého volebného dňa a aj po ukončení volieb. Informovala Záhorí.sk policajná hovorkyňa Denisa Bárdyová.


Voľba prezidenta Slovenskej republiky v roku 2024 je v poradí šiesta priama voľba prezidenta Slovenskej republiky. O prezidentský palác bojuje deväť kandidátov. Volebné miestnosti budú otvorené do 22:00.

Ministerstvo vnútra SR zriadilo pre prvé kolo voľby prezidenta SR infolinku, na ktorej budú voličom poskytované informácie súvisiace s uplatňovaním volebného práva.

  • 02/4859 2317
  • 02/4859 2312

Voličom bude k dispozícii v deň volieb od 7:00 do 22:00.


.
Toto je čítané

VaDiDlo obnovilo tradíciu ochotníckeho divadla v Lozorne pred vyše 10 rokmi

Pred vyše 10 rokmi obnovili tradíciu ochotníckeho divadla aj v Lozorne. Na…

3D filamenty 2023