Pred pár dňami sme priniesli článok o novinkách vo verejnom priestore v Malackách a mesto už na webovej stránke informuje o ďalších.

foto malacky.sk

Časť Hviezdoslavovej po veľkých úpravách

Začiatok Hviezdoslavovej ulice v smere od Námestia u Severína po kino prešiel zásadnou rekonštrukciou. V tomto úseku sa kompletne zmenil profil ulice. Vzdušné elektrické vedenie zmizlo pod zem, zmizli staré mohutné betónové stĺpy. Na strane do mesta vznikol nový chodník, ktorý bude nadväzovať na obchodnú pasáž a námestie. Na druhej strane vzniklo nové parkovanie pri ceste. Chodník je až za ním, čím sa znižuje riziko prípadných nepríjemných situácií pri strete cúvajúceho auta a chodcov.

foto malacky.sk

Podstatnou zmenou je aj výmena verejného osvetlenia. Táto časť ulice však ešte stále nie je úplne hotová, keďže ju čakajú aj sadové úpravy. Vysadia tu stromy a rôznu zeleň. Na tento účel má mesto podanú žiadosť o dotáciu z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Zeleň vysádzajú vo veľkom

V posledných dňoch a týždňoch prebieha v uliciach Malaciek vysádzanie trvaliek, travín a cibuľovín, najmä popri dokončených úsekoch cyklotrás. Konkrétne ide o ulice Partizánska, Ľuda Zúbka, Námestie SNP, Štefánikova, Veľkomoravská a Cesta mládeže. Dovedna tu mesto vysádza 12 165 kusov trvaliek a travín a 13 076 kusov cibuľovín (cesnaky, šafrany, tulipány, narcisy). Okrem toho je už aktuálne vysadených 147 kusov stromov, medzi ktorými sú napríklad višne, hraby či hrušky.

foto malacky.sk

Súčasťou výsadby bude aj obnova trávnatých plôch a zakladanie nových. Okrem výsadby popri cyklotrase Partizánska – Cesta mládeže pribudne v priebehu 2-4 týždňov aj výsadba na ďalších uliciach. Na Veľkomoravskej pribudne 46 stromov, vo vnútrobloku na Radlinského 4, na Partizánskej ulici 10, na Námestí SNP dva a na Mierovom námestí ďalšie tri. Pôjde napríklad o lipy, gaštany a pagaštany. V meste sa rozrastie aj počet kríkov, konkrétne v borovicovom parčíku na Sasinkovej ich  pribudne 53.

Na Veľkomoravskej vznikli nové stojiská

Počas stavebných prác na Veľkomoravskej ulici boli kontajnery na odpad dočasne umiestnené na parkovacích miestach. Aktuálne už majú nové stojiská.

foto malacky.sk

Zdroj: malacky.sk


.
Toto je čítané

BSK opravuje most medzi Zohorom a Lábom

Správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) zahajuje opravné práce na moste cez…

Trnavské rádio Tak akorát 2024