Pred druhým kolom prezidentských volieb bude v piatok 5. apríla z Prahy vypravený tzv. volebný vlak. S iniciatívou prišlo občianske združenie Mladí proti fašizmu, ktorej zakladateľom a predsedom je Seničan Marek Mach.

foto archív Marek Mach

Vlak môžu bezplatne využiť cestujúci z Českej republiky, ktorí sa vopred zaregistrujú. Prednosť, rovnako ako počas vlaňajších parlamentných volieb, budú mať študenti. “Chceme takto motivovať mladých ľudí žijúcich v ČR zúčastniť sa na 2. kole prezidentských volieb. Ľudia v zahraničí totiž nemajú možnosť voliť poštou a zároveň sa voľby konajú v období Veľkej noci. Pred ostatnými parlamentnými voľbami sme takýto vlak vypravili v spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko. A hoci sme mali dobré skúsenosti, tentoraz sme sa rozhodli osloviť českého dopravcu. Chceme sa tak vyhnúť akýmkoľvek špekuláciám o ovplyvňovaní volieb,” uviedol pre Záhorák Marek Mach.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Dodajme, že volebný vlak vyrazí z Prahy v piatok 5. apríla krátko pred poludním a po ceste sa zastaví v Brne. Príchod do Bratislavy je naplánovaný na 16.20 h. Vlak je jednosmerný, stáť bude aj v Kútoch. “Ak by kapacita vlaku nepostačovala, pridáme aj autobusy,” dodáva Marek Mach.

Registrácia je možná na webovej stránke volebnyvlak.sk.

Článok vyšiel v partnerskom týždenníku Záhorák


.
Toto je čítané

Nedostatok železničiarov už ovplyvňuje prevádzku vlakov na Záhorí

Železnice sú personálne poddimenzované niekoľko rokov. Nedostatok zamestnancov už začínajú pociťovať aj…

3D filamenty 2023