Sledujeme priebeh volieb naprieč celým Záhorím. Volebné miestnosti sa otvorili o 7:00 a zatvoria sa o 22:00. Moratórium potrvá o päť minút dlhšie.

Priebeh volieb v Malackách, Foto: Malacky.sk

19:01 | Záhorská Ves
Aj v Záhorskej Vsi, najzápadnejšej obci SR, to zatiaľ vyzerá tak, že účasť v sobotňajšom druhom kole volieb prezidenta SR prekoná záujem o hlasovanie v prvom kole. Viac v článku ↵


Priebeh volieb v Senici. Foto: Mesto Senica

18:30 | Senica
Voľby v Senici prebiehajú pokojne, volebná účasť o 18:00 vo väčšine okrskov prekračovala 50%. Voliči prichádzajú autami, pešo i koňmo.


17:30 | Holíč
Holíč hlási pokojný priebeh volieb. Jana Jurkovičová z volebnej komisie potvrdila, že okolo poludnia bola účasť približne 23%.


15:24 | Moravský Svätý Ján
Účasť v Moravskom Svätom Jáne je už 41%. Odvoliť prislo do tejto chvíle 120 voličov s voličským preukazom.


14:00 | Kúty

V Kútoch sa tvoria pred všetkými tromi miestnosťami zástupy. Len z medzinárodného rýchlika ich v Kútoch vystúpilo viac ako sto voličov, ktorí prichádzali k volebným miestnostiam spoločne cez Továrenskú ulicu. Na železničnej stanici je oznam, kde všade v obci môžu voliť. Do Kútov prichádzajú voliči z Českej republiky aj autami, nájde sa aj zopár takých, ktorí prichádzajú na bicykloch.

Priebeh volieb v Kútoch, Foto: Záhorí.sk

V Kútoch sú na zvýšený počet voličov z Českej republiky pripravení a majú dostatok hlasovacích lístkov. Väčšina voličov prichádza z hlasovacími preukazmi, menšia časť volí s pasmi a čestným vyhlásením, že nemajú na Slovensku trvalý pobyt. Informovala agentúra SITA.

V prvom kole v Kútoch volilo takmer 2700 voličov, pričom vyše 1100 z nich nemalo v obci trvalý pobyt.


13:30 | Skalica
V Skalici je priebeh volieb pokojný. Ak aj mali nejaké problémy, všetko vyriešili na mieste. Potvrdil pre Trnavské rádio Juraj Spáčil z volebnej komisie. Účasť je podľa neho o niečo vyššia ako v prvom kole prezidentských volieb.


13:00 | Slovensko
Volebné moratórium predĺžia o päť minút, pre neskoršie otvorenie dvoch miestností tak potrvá do 22:05. TASR o tom informoval predseda štátnej volebnej komisie Eduard Burda.


V Stupave volil aj Mons. Felix Mikula. Foto: Peter Kubička.

12:00 | Stupava
O vydanie hlasovacích preukazov v Stupave požiadalo 330 osôb. Najstarší oprávnený volič, občan Stupavy, má 100 rokov. Volieb sa zúčastnil aj primátor mesta Peter Novisedlák. Voľby prebiehajú plynule, mestská polícia doposiaľ nezaznamenala žiadne narušenie poriadku.


11:00 | Radošovce
Obyvatelia Radošoviec hlasujú v sobotu okrem druhého kola prezidentských volieb aj v miestnom referende o súhlase s výstavbou veterného parku. Viac v článku ↵


10:00 | Senica
V Senici (vrátane Kunova a Čáčova) majú voliči k dispozícii 16 volebných miestností.


9:00 | Okres Senica
Predsedníčka okresnej volebnej komisie v Senici Anna Klempová informovala TASR, že všetko nateraz prebieha v poriadku a volebné miestnosti navštevujú prví voliči. Odovzdať svoj hlas môžu v 97 volebných okrskoch, z toho je 53 v okrese Senica a 44 v okrese Skalica.


Priebeh volieb v Malackách, Foto: Malacky.sk

8:30 | Okres Malacky
Všetky volebné miestnosti otvorili aj v okrese Malacky. “Všetci nahlásili, že sú pripravení a v plnom počte,” zhodnotili pre TASR z malackej okresnej volebnej komisie.


8:09 | Záhorie
“Polícia pri otvorení volebných miestností, ako aj prvú hodinu od začatia konania samotných volieb nezaznamenala žiadne narušenie verejného poriadku,” informovala Záhorí.sk policajná hovorkyňa Zuzana Hrabovská.


7:39 | Malacky
Všetkých 12 volebných miestností v Malackách sa otvorilo načas.

Foto: Malacky.sk

Voľba prezidenta Slovenskej republiky v roku 2024 je v poradí šiesta priama voľba prezidenta Slovenskej republiky. Volebné miestnosti budú otvorené do 22:00.

Ministerstvo vnútra SR zriadilo pre prvé kolo voľby prezidenta SR infolinku, na ktorej budú voličom poskytované informácie súvisiace s uplatňovaním volebného práva.

  • 02/4859 2317
  • 02/4859 2312

Voličom bude k dispozícii v deň volieb od 7:00 do 22:00.


Priebeh volieb monitorujeme v spolupráci s týždenníkom Záhorák, Trnavským rádiom a za prispenia TASR.


.
Toto je čítané

Pondelkové vydanie Záhoráka opäť prináša novinky z regiónu

Ako každý pondelok, je Záhorák pripravený pre svojich čitateľov s množstvom čerstvých…

Trnavské rádio Tak akorát 2024