Obyvatelia Radošoviec hlasujú v sobotu okrem druhého kola prezidentských volieb aj v miestnom referende o súhlase s výstavbou veterného parku.

Referendum v Radošovciach | Foto: Iveta Matúšová, starostka obce

Hlasovacie miestnosti pre prezidentské voľby i miestne referendum sú umiestnené v priestoroch tamojšieho kultúrneho domu. Predsedníčka jednej z dvoch okrskových komisií pre prezidentské voľby Melánia Kučerová pre TASR uviedla, že prví voliči čakali pred domom kultúry už pred otvorením volebných miestností. “Priebeh volieb je pokojný, bez problémov,” podotkla.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Komplikácie nie sú hlásené ani v súvislosti s miestnym referendom. “Nezaznamenali sme zatiaľ žiadne neobvyklé situácie a veríme, že to tak aj zostane,” povedala predsedníčka komisie pre miestne referendum Elena Mikulová. Výsledky referenda by mali byť zverejnené v nedeľu (7. 4.) doobeda na webovej stránke obce.

Obyvatelia Radošoviec môžu počas miestneho referenda hlasovať v dvoch okrskoch od 7.00 do 22.00 h. Na referendovú otázku “Súhlasíte s výstavbou veterného parku v katastri obce Radošovce?” môžu na hlasovacom lístku označiť odpoveď áno alebo nie.


.
Toto je čítané

Pacientky v skalickej nemocnici využívajú nový mamografický pristroj

Mamografia je lekárske vyšetrenie mäkkým röntgenovým žiarením, ktoré zobrazuje vnútorné tkanivo a…

BM Salon EV