Futbalisti MFK Skalica zvíťazili nad FC Košice 2:1 v sobotňajšom (13.4.) zápase 5. kola skupiny o udržanie sa v Niké lige. Upevnili si tým priebežné 9. miesto v celkovej tabuľke a dosiahli štvrtý zápas po sebe bez prehry.

foto mfkskalica.sk

Niké liga – 5. kolo nadstavbovej časti skupiny o udržanie sa

FC Košice – MFK Skalica 1:2 (0:1)

Góly: 90.+1 Jones – 27. Matejov, 82. Podhorin (11 m)
Rozhodovali: Očenáš – Pozor, Vorel
ŽK: Obounet, Faško, Innnocenti – Matejov, Sobczyk, Nagy, Podhorin, Smékal, Junas Divákov: 2582

Košice: Kira – Fabiš, Šindelář, Gorosito, Innocenti, Davis (77. Petrák) – Hočko, Faško, Gallovič (67. Jones) – Obounet, Medved

Skalica: Junas – Krčík, Hrádecký, Podhorin, Černek – Nagy (70. Ranko), Mášik – Morong (89. Gaži), Sobczyk (58. Haša), Matejov (58. Dani Alves) – Smékal

Domáci začali aktívne a hneď v 25. sekunde stretnutia vyskúšal pozornosť Martina Junasa domáci Faško, ale jeho jemný oblúčik na vzdialenejšiu žrď náš gólman efektne vyrazil na roh. Po následnom rohu skalická obrana zblokovala zakončenie Obouneta. V ďalšom priebehu stretnutia sa dlhšiu dobu nič vážnejšie neudialo. Košičania mali miernu územnú prevahu, ale do ničoho vážneho sme ich nepustili. Vzruch priniesla až 25. minúta, kedy zahrával Fabiš priamy kop z hranice šestnástky a Junas jeho strelu, ktorá síce smerovala nad brvno, ešte pre istotu nadvihol rukou. Hneď nato sa po nedôslednej rozohrávke hostí dostal k lopte Obounet a jeho prudkú strelu opäť vyrážal Junas.

V 27. minúte prišiel prvý strelecký pokus Skalicer a hneď z toho bol gól. Dlhý výkop Junasa hlavou predĺžil Daniel Smékal, Adam Morong išiel do súboja s dvomi obrancami a lopta sa dostala k Róbertovi Matejovovi a ten strelou z prvej prekonal mierne vybehnutého Kiru, ktorý si ešte na loptu siahol, ale gólu už nezabránil. V 42. minúte sa na pravej strane v šestnástke uvoľnil Obounet, jeho spätnú prihrávku zakončoval Fabiš, ale trafil len Mateja Hradeckého a následný pokus zblokoval Martin Černek. V 44. minúte vybiehal pred pokutové územie Kira, jeho zlá rozohrávka sa dostala k Smékalovi, ktorý však nedokázal jeho chybu potrestať a poslal loptu ďaleko vedľa brány – 0:1.

Hneď v úvode druhého polčasu predviedli Košičania rýchly prechod až k pokutovému územiu, Medved odcentroval na Davisa, no jeho zakončenie nemalo razanciu a Junas ho pokryl. V 50. minúte sme nechali veľa priestoru Faškovi a ten z asi 20-tich metrov strieľal do ľavej žrde Junasovej brány.

V 51. minúte sa po centrovanom priamom kope Davisa z ľavej strany dostal k zakončeniu Medved, ale opäť nebol dostatočne razantný a Junas následne loptu vzal do rúk. Úvodnú silnú pätnásťminútovku Košičania zavŕšili šancou Faška, ktorý sa dostal nepokrytý až pred Junasa, ten nás ale opäť podržal a jeho tutovku zneškodnil. V 66. minúte strieľal Faško z priameho kopu nad bránu. O dve minúty neskôr Košičania po druhýkrát nastrelili konštrukciu brány. Obounet sa uvoľnil v šestnástke, loptu posunul na nabiehajúceho Innocentiho a ten prudkou strelou napálil do spojnice Junasovej brány.

V 72. minúte sa prvýkrát v druhom polčase dostali do šance hostia. Černek poslal z ľavej strany center do šestnástky, kde sa do lopty hlavou položil Oliver Podhorin, no jeho pokus skončil na ľavej žrdi Kirovej brány. V 81. minúte bol faulovaný v šestnástke David Alves a následnú penaltu bezpečne premenil Oliver Podhorin – 0:2.

V 86. minúte sa z ľavej strany rýchlostne presadil Obounet, ale jeho spätnú prihrávku nedokázali domáci využiť ani na dvakrát bránu neohrozili. V 90. minúte sa gólu dočkali aj Košičania. Zyen Jones si v našej šestnástke spracoval center, krásne sa uvoľnil a nekompromisnou strelou nedal Junasovi šancu – 1:2. Hlavný rozhodca nadstavil šesť minút, ktoré boli nervózne z oboch strán. Domáci ešte vyvinuli tlak na vyrovnanie, ale skóre 1:2 sa už nemenilo.

Hlasy trénerov

Ján Kozák ml., tréner FC Košice: “Bol to pre nás smoliarsky zápas. Boli sme herne lepší než súper. Nezaslúžili sme si prehrať, ale aj taký je futbal. Hráči majú charakter aj kvalitu. Momentálne nám chýba trošku šťastia. Musíme pracovať ešte viac, aby sme zvládli ďalšie zápasy.”

Pavol Majerník, tréner MFK Skalica: “Dnes môžeme byť spokojní iba s tromi bodmi. Po hernej stránke sme toho dnes ukázali málo. Boli sme efektívni, z dvoch šancí sme dali dva góly. Súper mal veľa šancí. Sú to pre nás dôležité tri body. Myslím si, že dnes prehralo lepšie mužstvo.”

Zdroj: mfkskalica.sk, TASR


.