Každý motorista vie, že jedna z najhorších vecí, ktorá sa s autom môže stať, je tá, že ho ukradnú. Pred zlodejmi nie je v bezpečí žiadny automobil, tie staršie sa kradnú na súčiastky, tie novšie sa ďalej predávajú. Preto by na správnu ochranu pred odcudzením mal myslieť každý vodič. V takejto nepríjemnej situácii pomôže aj správne poistenie. V tomto článku sa pozrieme na to, aké sú možnosti.

foto bigstockphoto.com

Havarijné poistenie je istota

Pre zabezpečenie komplexnej ochrany auta sa odporúča havarijné poistenie, v ktorom je zahrnuté aj riziko krádeže. V prípade, že bude vaše auto odcudzené, poisťovňa vám vyplatí poistné plnenie vo výške trhovej ceny daného automobilu. Odporúča sa, aby havarijne poistené boli predovšetkým nové a tiež luxusné vozidlá. Tí, ktorí jazdia na starších autách alebo vozidlách strednej triedy, asi už vedia, že havarijné poistenie sa im nemusí oplatiť. To však neznamená, že sa proti riziku krádeže nemôžu poistiť. Práveže môžu, a to prostredníctvom povinného zmluvného poistenia.

Naozaj pomôže aj PZP?

Áno, v rámci zákonného poistenia je možné dojednať aj pripoistenie odcudzenia vozidla. Ak nastane situácia, že bude vozidlo ukradnuté, poisťovňa vyplatí poistné plnenie do výšky stanoveného poistného limitu. Ten môže byť dostačujúci v prípade starších vozidiel. Ako sme už spomenuli vyššie, pre tieto vozidlá už havarijné poistenie nemusí byť najvýhodnejšie, preto môžu držitelia staviť na toto pripoistenie. Takto si nielen splnia svoju zákonnú povinnosť, teda dojednajú PZP, ale ak si vyberú aj doplnkové poistenie krádeže, získajú poistnú ochranu proti tomuto riziku.

Dojednajte si havarijné poistenie alebo PZP online a ušetrite

Kto má čas študovať ponuky každej poisťovne na Slovensku a uvažovať nad tým, v ktorej sa oplatí poistiť? Asi málokto. Najlepšie riešenie vám ponúka Klik.sk. Na tejto stránke nájdete online kalkulačku PZP a havarijného poistenia. Porovná vám ceny buď oboch poistení, alebo iba toho, ktoré si zvolíte. Z vygenerovaného prehľadu si potom vyberiete tú ponuku, ktorá vám najviac vyhovuje, uzatvoríte poistenie a uhradíte poistné. Je to naozaj také rýchle a pohodlné, okrem toho ušetríte nielen peniaze, ale aj veľa času a energie.


.
Toto je čítané

UGV Chargers: Popredný dodávateľ nabíjacích staníc pre elektromobily v Európe

Spoločnosť UGV Chargers je popredným európskym dodávateľom a výrobcom nabíjacích staníc pre…

3D filamenty 2023