Futbalisti MFK Skalica zvíťazili na ihrisku MFK Zemplín Michalovce 3:1 v sobotňajšom (20.4.) zápase zápase 6. kola skupiny o udržanie sa v Niké lige. Dosiahli tým tretie víťazstvo po sebe, ktorým si upevnili priebežnú 9. priečku v celkovej tabuľke. Michalovce sú na 11. mieste, znamenajúcom baráž, o tri body za Košicami.

foto mfkskalica.sk

Niké liga – 6. kolo nadstavbovej časti skupiny o udržanie sa

MFK Zemplín Michalovce – MFK Skalica 1:3 (1:1)

Góly: 35. Niarchos – 10. Černek, 58. Smékal, 80. Morong
Rozhodovali: Marhefka – Štofik, Čajka
ŽK: Arevalo Acosta, Vaško, Niarchos – Matejov, Podhorin

Michalovce: Frelih – Magda (81. Šimko), Dzotsenidze, Volanakis, Bahi – Vaško, Danko (71. Karasjuk) – Marcin (81. Adekunle), Bednár (Arevalo Acosta), Van Kessel – Niarchos

Skalica: Junas – Krčík, Ranko, Podhorin, Černek (82. Haša) – Hrádecký, Mášik – Morong, Dani Alves (87. Baumgartner), Matejov (71. Gaži) – Smékal (87. Sobczyk)

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Úvod zápasu nepriniesol výraznejší vzruch, až kým neprišla 10. minúta a rohový kop hostí. Ten rozohrával Davi Alves, Matej Hradecký predĺžil loptu na zadnú tyč, kde dobiehal Lukáš Černek a bez problémov ju hlavou doklepol do domácej brány – 0:1. V 12. minúte pohrozil z priameho kopu domáci Niarchos, ale jeho nepríjemný pokus zneškodnil Martin Junas.

V 13. minúte sa k zakončeniu z vnútra šestnástky po spolupráci s Matejom Hradeckým dostal Adam Morong, ale strela mu dobre nesadla a skončila mimo ľavej žrde. Krátko na to predviedol dobrú akciu Van Kessel, individuálne sa uvoľnil a z hranice šestnástky vyslal prudkú strelu, ktorá však minula skalickú bránu. V 25. minúte sa z ľavej strany rýchlostne presadil Daniel Smékal cez Volanakisa, no v zakončení zlyhal a poslal len slabú loptudo rúk Freliha.

V prvom polčase o niečo viac držali loptu Skaličania a darilo sa im aj solídne kombinovať. Domáci hrozili hlavne po rýchlych prechodoch na polovicu súpera a z jednej takejto situácie aj v 35. minúte strelili vyrovnávajúci gól. Van Kessel vysunul dopredu dlhou loptou Niarchosa, ten si ju ešte naviedol viac na stred šestnástky a ľavačkou cez Olivera Podhorina ju dokázal umiestniť k pravej žrdi – 1:1. O minútu na to sa k sľubnej strele dostal aktívny Van Kessel, toho však dobrým zákrokom vychytal Junas.

Plocha draka Knihy.Zahori

V 50. minúte stretnutia domáci strelili gól Niarchosom, ten však neplatil pre postavenie mimo hru. O päť minút neskôr zahral dobre priamy kop Róbert Matejov, po ktorom hlavičkoval v čistej šanci Martin Černek, Frelih však predviedol výborný zákrok.

V 59. minúte sa Skalica opäť dostala do vedenia. Martin Černek vybojoval loptu na polovici domácich, po pätičke Daviho pokračoval v akcii, posunul loptu za obranu na nabiehajúceho Daniela Smékala a ten ponad Freliha upravil skóre na 1:2. Krátko na to sa skaličania dostali do prečíslenia, ale Davi Alves si miesto prihrávky na Matejova zvolil strelu, tú mu však domáci obranca dokázal stečovať a lopta skončila vedľa ľavej žrde. V 69. minúte sa domáci dostali k priamemu kopu z hranice šestnástky, Volanakis však prestrelil bránu. V 74. minúte podržal hostí Junas, ktorý vyrážal Van Kesselovu strelu z vnútra šestnástky na roh. O pár minút neskôr strieľal vysoko nad domácu bránu Adam Morong.

V 80. minúte po výkope od Junasa urobil veľkú chybu domáci kapitán Vaško, k lopte sa dostal Adam Morong a povedľa Freliha zvýšil na konečných 1:3. V nadstavenom čase stihol opečiatkovať ľavú žrď skalickej brány ešte domáci Niarchos.

Zdroj: TASR, mfkskalica.sk


.
Toto je čítané

Hokej: Malačan Patrik Koch posilní reprezentáciu na majstrovstvách sveta

Rodák z Malaciek Patrik Koch posilní slovenskú hokejovú reprezentáciu na nadchádzajúcich MS…

3D filamenty 2023