Vo Vitríne výtvarného umenia v Skalici v mesiacoch júl a august prezentuje svoju tvorbu výtvarníčka Vlasta Peltznerová – Rothová. Informuje o tom mesto na sociálnej sieti.

Autorka Vlasta Peltznerová-Rothová sa narodila v Skalici, detstvo prežila v Gbeloch. V súčasnosti žije a tvorí v Malackách.

Členkou Klubu výtvarníkov v Skalici je od roku 2004. Je taktiež  členkou Slovenskej výtvarnej únie, Združenia výtvarných umelcov západného Slovenska, ARTEM a WAG-International Artistic Organizacion.

Výtvarníčka sa počas svojho vysokoškolského štúdia venovala keramike a textilnej tvorbe. Jej maliarsky nástup výrazne ovplyvnila učiteľská osobnosť akademického maliara Fera Kráľa. Charakterizuje to jej magický krajinársky svet. Po skončení štúdií sa zúčastňovala mnohých tvorivých sympózií a výstav na Slovensku a v zahraničí. Jej výstavná činnosť je spojená s organizáciami, v ktorých pôsobí. Vystavuje i samostatne.

Venuje sa maľbe, smaltu a kresbe. Jej tvorbu charakterizuje magický, snový svet, autoreflexia ukotvená v poetickej vizualizácii naturálneho prostredia,  sveta prírody a ľudských vzťahov.  Ďalším tvorivým poľom umelkyne je voľná kresba, ktorú pre jej poetický ilustratívny charakter využíva aj v knižných ilustráciách.

V termíne od 23. augusta do 11. októbra 2024 sa môžete stretnúť s tvorbou výtvarníčky na jej výstave s názvom Poohliadnutie v Záhorskom múzeu v Skalici.

Prezentáciu tvorby výtvarníčky Vlasty Peltznerovej-Rothovej je možné si pozrieť vo Vitríne výtvarného umenia v Dome kultúry v Skalici do konca augusta 2024.


.