Po Pavlovi Majerníkovi prevzal v utorok (3.9.) mužstvo 40-ročný český kouč David Oulehla, ktorý je rodákom z Jihlavy. V tomto klube začínal svoju futbalovú kariéru.

„V skorom veku som sa začal venovať trénovaniu a dnes už trénujem viac ako dvadsať rokov,“ predstavil sa v úvodnom rozhovore pre klubový web. Svoje trénerské skúsenosti najskôr zbieral pri mládeži v Jihlave, neskôr v Jablonci nad Nisou. K mužskému futbalu sa dostal po prvý raz vo Viktorii Žižkov, kde pôsobil tri roky ako asistent a od leta 2018 sa stal po prvý raz hlavným trénerom v druholigovom Varnsdorfe. „V klube som pôsobil tri roky. Prvú sezónu sme takmer siahli na barážové umiestnenie, potom sa tím výrazne omladil a v lige sme sa zachraňovali. Následne som dostal ponuku zo Žižkova,“ pokračoval nový tréner Skalice.

V lete 2022 si ho vybral Pavol Vrba ako asistenta do Baníka Ostrava. Neskôr v tom istom klube asistoval Pavlovi Hapalovi. „Musím povedať, že som pracoval s dvomi špičkovými trénermi. Pavol Vrba je jeden z najúspešnejších trénerov poslednej dekády v Čechách a Pavol Hapal je taktiež veľká persóna a skúsený tréner. To ma na mojej ceste veľmi formovalo,“ hovorí Oulehla. Po tejto skúsenosti prišla ponuka z domácej Jihlavy, ktorá zostúpila do druhej ligy. „V klube nastal koncept práce s mladými hráčmi, čo bolo na jednu stranu zaujímavé, na druhú veľmi náročné,“ popísal túto skúsenosť David Oulehla, ktorý v klube skončil v auguste tohto roka.

„Dohoda o spolupráci so Skalicou prebehla rýchlo a som rád, že je predo mnou ďalšia zaujímavá výzva,“ pokračoval nový tréner, ktorý sleduje prvú a druhú slovenskú ligu.

„Občas som zavítal aj na futbal do Skalice, pretože mám na Morave rodinu a tak sa v tomto regióne často pohybujem. Prehľad o lige mám, nie je to pre mňa neznáma, často sledujem zápasy aj v televízii, ale v najbližšom období ju budem spoznávať viacej do hĺbky,“ hovorí David Oulehla.

A akým futbalom sa chce nový tréner prezentovať? „Budem chcieť nadviazať na prácu predošlého kouča Pavla Majerníka, ktorý v klube odviedol veľký kus práce. Mojou prvou úlohou bude poznať mužstvo viac do hĺbky, ako hráči reagujú na určité situácie, ako sú pripravení. Samozrejme, chcem sa prezentovať atraktívnym, aktívnym a kombinačným futbalom, v ktorom chceme súpera tlačiť k chybám. V krátkodobom horizonte je to hlavne o dosahovaní dobrých výsledkov, aby sme sa posunuli v tabuľke vyššie, aby sa nám hralo pokojnejšie a následne na to potom nadviazali v našej práci ďalej,“ uzavrel nový tréner. Zvyšok realizačného tímu zostáva bez zmeny.

Zdroj: mfkskalica.sk


.