Významný slovenský etnológ a dlhoročný múzejník, vedecký pracovník a pedagóg – Mojmír Benža. Autor príde do Skalice odprezentovať svoju novú publikáciu Tradičná kuchyňa Záhoria. Beseda s autorom sa koná 19. septembra (štvrtok) o 16.00 hod. v Záhorskom múzeu v Skalici.
Autor publikáciu tématicky zameral na ľudovú kuchyňu vo vidieckom prostredí Záhoria. Na besede, ktorá je poňatá formou voľnej diskusie sa dozviete o špecifikách stravovania v regióne, rôznych spôsoboch prípravy a uskladnenia potravín, priestorovom riešení a zariadení kuchyne.
Všetok čas nestrávite len pri každodennej strave. Autor sa rovnako rozrozpráva o jedlách určených na rôzne obrady či slávnosti. Venovať sa bude aj premenám stravovania v 2. polovici 20. storočia.
Na podujatí je možné si knihu zakúpiť. Vstup je voľný.