Hádam už neexistuje nikto z nás, kto by nemal rozšírené alebo metličkové žilky. Hodiny a hodiny sedíme v kanceláriách za počítačom, často zabúdame na pravidelné prestávky a po príchode domov už nič nezvládame. Máme pocit unavených ťažkých nôh a jediné, na čo sa zmôžeme, je opäť si sadnúť k telke. A tu to celé začína!

Trápenie sa so žilovým ochorením sa stalo akýmsi novodobým trendom. Nehovoríme totiž iba o metličkových žilkách, štádií je naozaj veľa. Dôležité je ale, dbať na prevenciu, včas spozorovať problém a riešiť ho. Často sa pýtame, dá sa proti tomu vôbec bojovať? Na túto otázku odpovedia priamo odborníci počas podujatia EXPO ZDRAVIA, ktoré sa uskutoční už 12. októbra v Bory Mall. 

Špecialisti zo spoločnosti Servier sa s vami radi porozprávajú o týchto starostiach. Vysvetlia a odporučia kroky či cviky, ktoré môžu zlepšiť vašu situáciu. Netreba zabúdať na liečbu, v každom štádiu ochorenia je totiž iná a aj toto s vami ochotne prediskutujú. Dokonca počas dňa budú robiť pletyzmografické merania venózneho plniaceho času na zistenie žilového refluxu. K dispozícii budú takisto názorné ukážky s vizualizáciou jednotlivých štádií chronického žilového ochorenia. Okrem toho sa zamerajú na ďalšiu veľmi dôležitú oblasť – meranie tlaku v krvi, prevenciu v oblasti hypertenzie, správnej životosprávy a možnostiach liečby.

Problém otehotnieť

Silnou témou tohtoročného podujatia bude žena a materstvo. Téma tehotenstva a problému otehotnieť sa stáva čoraz viac diskutovanejšou. Pre mnohých je to ťažká skúška, ktorá neraz končí sklamaním. Občianske združenie Bocian pomáha nielen preventívne, ale aj počas liečby. Na podujatí prídu porozprávať práve o tejto téme. Počas dňa poradia, ako chrániť svoju plodnosť a zvýšiť šance na otehotnenie, ktoré lieky či pomôcky sú účinné, akej kozmetike sa vyhýbať a ako najúčinnejšie predchádzať rakovine krčka maternice. K tejto téme čo to povie taktiež občianske združenie Nie rakovine. Okrem prevencie rakoviny krčka maternice sa zaoberá prevenciou rakoviny hrubého čreva a konečníka, rakoviny prsníka, rakoviny pankreasu či pľúc. Ich známe črevo bude aj v Bory Mall a prevedú vás ním priamo pacienti, ktorí úspešne zvládli liečbu a vyhrali nad zákernou chorobou.

foto Bory Mall

Zmerajte si cukor a zistite krvnú skupinu

Už sme spomínali stres, psychické nastavenie, no okrem toho je dôležitá aj fyzická pohoda. A pri nej treba najskôr začať prevenciou. Počas Expo Zdravia si budete môcť zmerať cholesterol, cukor, tlak či pulz, dokonca zistíte, aká je vaša krvná skupina. Súčasťou budú bio impedančné merania tela (voda, tuk, BMI, metabolický vek, viscelárny tuk, sval). Ak vás trápia problémy s očami, môžete si dať zmerať preventívne zrak alebo sa poradiť ohľadom kontaktných šošoviek aj okuliarov. Môžete si dať zistiť stav vašej pleti, počas diagnózy vám odborníci pomôžu s výberom správnych produktov. Pre ženy nebude chýbať brafitting a téma, ako vybrať správne sediacu podprsenku. Ak si budete chcieť oddýchnuť a načerpať energiu, postarajú sa o to maséri. Ak si budete naopak chcieť dobiť baterky cvičením, tréneri z GolemClub si s vami radi zasúťažia vo fyzicky náročných úlohách. Taktiež sa zameriame na spánok a na to, ako nám dokáže ovplyvniť celý deň. 

foto Bory Mall

Vyrobte si senzorický chodník

Zaujímavosťou bude senzorický chodník a vyšetrenie chodidiel pomocou podoskopu. Pre deti budeme mať pripravený detský kútik, ale rovnako ako pre dospelých, aj pre najmenších bude k dispozícii senzorický chodník. Dokonca si po podujatí Expo Zdravia budete vedieť takýto chodník vyrobiť doma. Pre mamičky, ale aj tie budúce, predstavíme praktické cvičenia pre tehotné a mamičky po pôrode. Dozviete sa, ako s dieťatkom správne manipulovať, ako ho pokladať, zdvíhať, ale aj to, ako správne dieťa umiestniť do šatky.

foto Bory Mall

Podujatie Expo Zdravia pokračuje vo svojej tradícii. Dozviete sa veľa nových informácií z oblasti prevencie, pohybu, výživy, materstva. Predstavíme niekoľko občianskych združení z rôznych odvetví. Bude toho naozaj veľa.

Tešíme sa na vás 12. októbra v Bory Mall. Vstupné je zadarmo. Viac na borymall.sk

 

 


.