Futbalisti MFK Skalica dosiahli v nedeľu prvé víťazstvo v prebiehajúcej sezóne. V zápase 9. kola Niké ligy vyhrali na pôde MFK Ružomberok 2:1. Z poslednej priečky tak strácajú na trio sedembodových tímov už len bod, Ružomberku patrí piata priečka.

foto mfkskalica.sk

Niké liga – 9. kolo

MFK Ružomberok – MFK Skalica 1:2 (1:0)

Góly: 45. Hladík – 75. Podhorin, 90.+2 Selecký (vl.)
Rozhodovali: Smolák – Poláček, Zemko
ŽK: Gabriel, Malý, Köstl – Leginus, Junas
1120 divákov

Ružomberok: Ťapaj – Köstl (85. Madleňák), Malý, Gabriel – Chobot (46. Huf), Lavrinčík, Luterán (58. Múdry), Selecký – Hladík, Chrien (58. Tučný), Domonkos

Skalica: Junas – Krčík, Podhorin, Kopas, Černek – Mášik, M. Nagy (78. Hollý) – Matejov (78. Gaži), Alves (86. Vlasko), Morong – Leginus (58. Fábry)

V 6. minúte zápasu prišiel prvý náznak šance domácich. Center z pravej strany sa dostal na opačnej strane šestnástky ku Gabrielovi, ktorý poslal strieľanú prihrávku pred bránu, ale Ružomberčania sa nedostali do zakončenia. V 13. minúte sa do zakončenia po rohovom kope dostal Martin Černek, ale jeho hlavička skončila vysoko nad bránou. Následne na to prišiel center z ľavej strany, ale hlavička Chriena skončila mimo skalickej brány.

V 17. minúte rozbehol dobrú akciu Davi Alves, kolmou prihrávkou vysunul Moronga, ktorý si ešte zasekol v šestnástke protihráča, ale do zakončenia sa nedostal, získal rohový kop. V 28. minúte prišla najväčšia šanca Skalice, keď po dlhej lopte Matejov sklepával do behu Leginusovi, ale jeho krížna strela bola stečovaná na roh. O chvíľku na to nedokázal Martin Nagy prihrať v dobrej pozícii pred bránu Ružomberka a tak sa kopal opäť roh.

V 35. minúte poslal dobrý center pred bránu domácich Krčík, Leginusovi chýbali centimetre, aby sa dostal k zakončeniu, ale domáci odvrátili loptu na roh. Päť minút pred koncom prvého polčasu sa Skaličania opäť dostali do veľkej šance. Z ľavej strany prenikol Matejov, ktorý poslal loptu do šestnástky Nagymu, ale domáci jeho strelu zablokovali a rovnako si poradili aj s následným pokusom Matejova. Hneď na to po kombinácii pred šestnástkou strieľal po priťuknutí od Daviho Martin Mášik nad bránu. V nadstavenom čase nedokázali hostia zabrániť odcentrovať Seleckému z ľavej strany, čo využil Hladík a z voleja otvoril skóre zápasu – 1:0.

V 47. minúte zakončoval po rohovom kope Lavrinčík, no Junas situáciu kontroloval a lopta skončila nad brvnom. V 58. minúte sa snažil využiť nedorozumenie medzi domácim brankárom a obrancom Leginus, nedokázal už spracovať loptu a tá skončila za čiarou. 60. minúta zápasu priniesla center Matejova do päťky, Morong ale na zadnej žrdi prestrelil bránu. O minútu neskôr strieľal z veľkej diaľky ľavačkou Černek mimo bránu. V 72. minúte po faule domácich v pokutovom území na Martina Černeka vyrovnal Oliver Podhorin z nariadenej penalty na 1:1.

V 84. minúte si dobrú streleckú pozíciu vytvoril Lavrinčík, strieľal ale nad bránu. V 90. minúte hlavičkoval Podhorin po rohu nad bránu. Vytúženého gólu sa Skaličania dočkali v nadstavenom čase, kedy Krčík prihrával pred bránu Fábrymu, loptu si ale stečoval do vlastnej brány Selecký – 2:1.

Hlasy po zápase

Ondřej Smetana, tréner Ružomberka: “Do zápasu sme vstúpili relatívne slušne. Úvodná polovica prvého polčasu z našej strany nevyzerala najhoršie. Ale aj tak sme to neboli my, nebolo to ideálne, ani také ako v predchádzajúcich stretnutiach. Po prípravnej fáze hráči neboli schopní sa dostať na útočnú polovicu, podržať tam loptu, kombinovať a vytvoriť si dlhší tlak. Už aj koniec prvého polčasu sa vyrovnal a viacerými chybami a nevynútenými stratami sme púšťali súpera nielen do prechodov, no takisto do nebezpečných situácií. Celkove sme boli strašne nekoncentrovaní a nepripravení na tento zápas. Súper nás prevýšil v bojovnosti, v aktivite, v dôraze a viac išiel za víťazstvom. Mrzí nás to a je to varovanie. Mal to byť zápas, v ktorom my sme mali prevýšiť súpera vo všetkých atribútoch.”

David Oulehla, tréner Skalice: “Vedeli sme, že nás čaká ťažký súper, čo sa aj potvrdilo. Napriek tomu si myslím, že v prvom polčase sme boli aktívnejším tímom i s väčším počtom nebezpečných situácií a chlapci mali stretnutie pod kontrolou. Cítil som, že sme schopní ho zvládnuť za tri body. Bohužiaľ, v závere polčasu sa spravila chyba a inkasovali sme. Domácim ten gól prišiel akoby z nebies. Mužstvo však nebolo treba nejako dvíhať, na chlapcoch bola vidno energia a vedel som, že pôjdu minimálne za bodom a že ďalšiu časť poctivo odpracujú. Vstup do druhej polovice bol vyrovnaný a za stavu 1:0 pre domácich nás podržal brankár Junas. To bol kľúčový moment stretnutia, lebo išlo o tutovku. Ak by Ružomberok zvýšil na 2:0, už by asi zápas zlomil vo svoj prospech. Aj v druhom polčase sme boli lepším mužstvom a v závere prišiel aj gól so šťastím. No myslím si, že naše víťazstvo je zaslúžené.”

zdroj TASR, mfkskalica.sk


.