Očakávaná rekonštrukcia štadiónu FK Senica už nabrala reálne kontúry. Začiatkom minulého týždňa sa areál štadiónu zmenil na stavenisko.

„Začali sme s výkopovými prácami, ktoré sú prvým krokom rekonštrukcie štadiónu,“ hovorí prezident FK Senica Viktor Blažek a dodáva, že financovanie projektu je realizované zo súkromných zdrojov.

V prvej etape zadné tribúny
Celková výstavba nového moderného stánku FK Senica je naplánovaná do štyroch etáp v ročných intervaloch, vždy počas zimnej prestávky. V prvej sa postavia tribúny za oboma bránkami. Na oboch sa vytvorí miesto celkovo pre 2022 fanúšikov. To znamená, že jedna tribúna bude mať kapacitu presne 1011 ľudí. Tribúny budú mať osem radov sedadiel. Finalizácia tejto fázy je naplánovaná na koniec februára 2013. Za zmienku snáď stojí aj to, že všetky tribúny budú kryté. Zvýši sa tak výrazným spôsobom komfort štadiónu. „Veríme, že tribúny dotiahnu nových fanúšikov, že si fanúšikovia prídu na svoje,“ poznamenáva prezident FK Viktor Blažek.

Na jar i veľkoplošná obrazovka
Futbalovú jar začne naše mužstvo i za podpory novej veľkoplošnej obrazovky, ktorá bude situovaná v priestoroch medzi C a B tribúnou (podobne ako to bolo na zápasoch Európskej ligy UEFA proti APOEL-u Nikózia či Red Bull Salzburg). Rozmer obrazovky je zhruba 7×4 metra.

Vynovený štadión bude stáť v roku 2015
Presne o dva roky od ukončenia prvej etapy by mal v Senici vyrásť jeden z najútulnejších stánkov na Slovensku. Celý štadión bude mať osem radov sedadiel. Tribúny však budú disponovať i možnosťou doplniť tri mobilné rady sedadiel pred stávajúci počet 8 radov. Po ich doplnení bude kapacita štadióna 8000 miest. Štadión tak bude spĺňať kapacitnú normu pre skupinovú fázu európskych pohárov.


.

BM: Kralici