Video v článku! V noci z nedele na pondelok (25.2.) zasahovali hasiči zo Senice pri požiaroch plastových kontajneroch na komunálny odpad postupne na viacerých uliciach v Senici.

 Foto: Mesto Senica

Prvé oznámenie prijalo operačné stredisko v Senici v nedeľu v noci o 23:49h. V rozmedzí takmer štyroch hodín boli postupne nahlasované požiare veľkého množstva kontajnerov v Senici. Vzhľadom na opakujúce sa prípady bola vyrozumená Mestská polícia v Senici, ktorá bola prítomná na všetkých následne nahlásených udalostiach.  

Foto: HaZZ Senica

“Počas vykonávania likvidačných prác boli hasičskej jednotke postupne nahlasované ďalšie úmyselne podpálené kontajnery. Zasahujúci príslušníci sa postupne presúvali k jednotlivým nahláseným miestam, pričom na lokalizáciu a následnú likvidáciu nasadzovali vysokotlakový prúd s použitím penidla.” povedal pre Záhorí.sk hovorca HaZZ Trnava Marián Hruška.

Celková bilancia úmyselného konania neznámej osoby počas dnešnej noci činí 15 podpálených plastových kontajnerov na komunálny odpad. Následkom požiarov vznikla majiteľom kontajnerov priľahlých objektov a bytoviek priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na 7.500,- EUR.


.

BM: Kralici