Projekt CAROvanie, ktorý pripravila značka cereálnych nápojov CARO v spolupráci s materskými centrami na Slovensku, sa presúva do Malaciek.

Mamičky z materského centra Vánok si budú môcť nový súbor cvičení s kočíkom (strollering) vyskúšať pod vedením cvičiteľky Marianny Kočtúchovej. Súčasne získajú informácie o základoch správnej životosprávy. Projekt CAROvanie odštartoval 31. mája v materskom centre Mamatataja v Pezinku a 13. júna 2013 pokračuje o 16.00 v materskom centre Vánok v Malackách.

Cieľom projektu je pomôcť mamičkám, ktoré dbajú na svoj životný štýl a chcú sa po pôrode opäť dostať do formy. Tehotné ženy a dojčiace mamičky by podľa názoru odborníkov mali dbať na zdravú a vyváženú stravu a dodržiavať pitný režim.

Strollering, na Slovensku známy aj pod názvom MamaFit SK, je vonkajšie skupinové cvičenie určené mamičkám s kočíkmi. Tréningový program je zameraný na zlepšenie celkového zdravotného stavu žien. Cvičenia sú prispôsobené ženám po pôrode s postupným zvyšovaním obťažnosti po určitom počte tréningov. Prospieva mamičkám nielen po fyzickej, ale aj psychickej stránke.


.
Toto je čítané

Výstavba novej športovej haly pri SOŠ v Senici bude ukončená na jeseň

Výstavba novej športovej haly pri Strednej odbornej škole (SOŠ) podnikania v remeslách…

Trnavské rádio Tak akorát 2024