Rieka Morava v Moravskom Svätom Jáne stále pomaly stúpa, je to však menej ako predpokladal Slovenský hydrometeorologický ústav, dnes ráno (6:00h) dosiahla výška hladiny 537 cm. Rieka Myjava sa veľmi pomaly vracia do svojho koryta, Motorest u Janíčkov v Kútoch je stále zčasti zaplavený.

SITUÁCIU SLEDUJEME, AKTUALIZÁCIA ČLÁNKU NIEKOĽKO KRÁT ZA DEŇ!

Most cez rieku Morava v Moravskom Svätom Jáne. 19.5. 2010

Motorest u Janíčkov Kúty 19.5. 2010

V sobotu 22.5. sa mal v motoreste u Janíčkov konať 10. ročník Letného zrazu KRAKEN CCC 999. Voda však stále zaplavuje polovicu areálu motorestu, o presunutí akcie na iný termím rozhodnú dnes.

Most cez rieku Myjava medzi Sekulami a Kútami. 19.5. 2010

Hasičský a záchranný zbor dňa 18.5.2010 od 07:00 hod. do 19:00 hod. zaznamenal v súvislosti so zvýšenou zrážkovou činnosťou nárast zásahovej činnosti.

OR HaZZ Skalica – hasičská stanica Holíč – 3 výjazdy
Zasahovali príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Skalici z hasičskej stanice Holíč, pri čerpaní vody zo zatopených pivničných priestorov kovovýroby, pri čerpaní vody po výdatnom daždi v I. základnej škole na Bernolákovej ul. v Holíči, v obci Chropov zasahovali príslušníci pri čerpaní vody zo zatopenej pivnice.

OR HaZZ Senica (Kúty) – 3 výjazdy
Príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Senici boli požiadaní o čerpanie vody z pivničných priestorov na Čáčovskej ul.. Príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Senici (z hasičskej stanice Kúty) zasahovali o 11:05 hod. pri čerpaní vody z pivnice rodinného domu v obci Brodské, ul. Dukelská, a čerpali vodu z pivničných priestorov základnej školy v Kútoch.

Ďalej: Fotogaléria: Vývoj situácie 17. – 18. 5. 2010

Prinášama aktuálny stav hladiny rieky Morava v Moravskom Svätom Jáne, aktualizované každú hodinu.


.