Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vyhlásil pre povodeň z trvalého dažďa 3. stupeň povodňovej aktivity na tokoch riek Morava a Myjava.

Ako SHMÚ uvádza v upozorení: “Vzhľadom na nasýtenosť povodí, spadnuté a očakávané zrážky v českom povodí Moravy, predpokladáme na Morave a jej prítokoch ďalšie vzostupy vodných hladí. “

SITUÁCIU SLEDUJEME, AKTUALIZÁCIA ČLÁNKU NIEKOĽKO KRÁT ZA DEŇ!

Zatopilo Motorest u Janíčkov v Kútoch

Foto: Martin Kubinák  18.5. 2010

Auto na dvore motorestu u Janíčkov. 18.5. 2010 Foto: Steinar

Rieka Myjava sa rozvodnila natoľko, že dnes zatopila Motorest u Janíčkov v Kútoch.

Most cez rieku Myjava medzi obcami Sekule a Kúty. 18.5. 2010

Most cez rieku Morava Moravský Svätý Ján   18.5. 2010

Hasičský a záchranný zbor v Trnavskom kraji zasahoval pri udalostiach spojených so zvýšenou zrážkovou činnosťou a nárazovým vetrom.

Prinášama aktuálny stav hladiny rieky Morava v Moravskom Svätom Jáne, aktualizované každú hodinu.

Máte zaujímavé informácie alebo fotografie?

zašlite ich na uverejnenie emailom: matej@myjany.sk
alebo formou MMS: 0907 655 433

Trvalý dážď rozvodnil rieky, Myjava a Morava sa už vyliali z koryta (17.5. 2010)

Trvalý a výdatný dážď rozvodnil rieky na Záhorí. Hladina rieky Morava dosiahla v Moravskom Svätom Jáne 487 cm, čo zodpovedá druhému stupňu povodňovej aktivity. Rovnaký stupeň je už vyhlásený aj na rieke Myjava.

Rieka Myjava dnes ráno začala zaplavovať parkovisko pri reštaurácií u Janíčkov v Kútoch.

Opäť sa správy ciest na Slovenku a v Rakúsku nedohodli
Nemilé prekvapenie čakalo opäť vodičov v nedeľu (16.5.) poobede smerujúcich do Rakúska cez most ponad rieku Morava. Slovenská správa ciest pravdepodobne nevyhodnotila situáciu tak, aby bolo potrebné uzavrieť most. Rakúska strana sa rozhodla most uzavrieť. Nedohoda na oboch stranách rieky Morava znamenala opäť pre desiatky vodičov nepríjemné problémy, nakoľko o uzavretí sa dozvedeli až pri schádzaní z mostu na rakúskej strane.

Rieka Morava – cesta medzi obcami Moravský Sv. Ján a Hohenau (9h 17.5. 2010 )

V Kútoch odčerpávali vodu z rodinných domov a kotolne ZŠ
Príslušníci Hasičského záchranného zboru zasahovali pri odstraňovaní spadnutých stromov v neprehľadných úsekoch cesty zo Senice smerom na Myjavu pred Hornou Dolinou a pri odstraňovaní spadnutého stromu v obci Jablonica. Príslušníci HaZZ v Senici vykonali i zásahy v súvislosti s čerpaním vody v dôsledku zrážkovej činnosti a to z pivnice RD a z kotolne Základnej školy v obci Kúty a zo zaplavenej cesty v obci Podbranč smer Horná Dolina.

Rieka Myjava – cesta medzi obcami Sekule a Kúty (9h 17.5. 2010 )

Odložené futbalové stretnutia
Pre trvalý dážď odložil Oblastný futbalový zväz Senica nedeľné futbalové stretnutia 25.kola MO dospelí a dorast, 21.kola II.tr.dospelí a III.tr.dospelí.

SHMÚ vyhlasuje výstrahy
Vzhľadom na nasýtenosť povodí , spadnuté a očakávané zrážky predpokladá Slovenský hydrometeorologický ústav na rieke Morave a jej prítokoch vzostupy vodných hladín s možnosťou dosiahnutia SPA. Ojedinele sa očakáva výskyt dažďa s úhrnom zrážok 30 – 50 mm a výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 17 – 25 m/s.



.
Toto je čítané

Jáňan Ľuboš Pribila prešiel ako prvý Slovák cestu Via Alpina

V roku 2023 sa Jáňan Ľuboš Pribila zapísal do histórie ako prvý…

BM: Ustekana sobota