Dva kurty pri pri dodržaní štandardu NBL pojmú za deň 16 dvojíc. Na turnaj NBL na Rudave 25.júla sa prihlásilo ešte o jednu dvojicu viac. Miestny organizátor NBL Matej Haringa, istený partnerom od fachu – poisťovňou GENERALI, sa rizika nezľakol a do turnaja vzal všetkých 34 ľudí. A tí neľutovali.

nbl-rudava-beach-volley
Foto: Volley-city.sk

Deň plný beachvolejbalu v aktívnom sprievode výborného DJa, s možnosťou okúpať sa, nadštandardným cateringom (rezeň!) aj cenami. Potom nikomu nevadilo ani to, že sa dohrávalo potme. Ozaj, ako to dopadlo? Pozri výsledky 😉

Turnaje boli hneď tri, ženský iba v A (open), mužský aj v A aj B kategórii. Podujatie tak jednak učinilo zadosť myšlienke športu pre všetkých, jednak sa na beachvolejbal dalo aj pozerať! Veď sa ho zúčastnil nejeden mládežnícky reprezentant, či už súčasný alebo bývalý (Sandanusová, Baumannová, Tokošová, Slezáková, Vašek, Lukáč..). Ani to však nemusí stačiť – ženský turnaj nevyhrali aktuálne reprezentantky, ale skúsenosti dvojice Barbie a Palma. Účastník z Košíc – to je už len čerešnička na torte.

“Rád by som sa poďakoval spoločnosti Generali Slovensko, za podporu ku organizácii turnaja a osobným prístupom p.Kabzanovej s rodinou, všetkým hráčom, hráčkam za skvelé výkony, miestnemu bufetu rodiny Orthovcov, ktorí nám pripravili skvelé občerstvenie, obed a servis počas celého dňa, Dominikovi Balúchovi alias DJ Melone, ktorý nám počas 12-tich hodín turnaja hral do rytmu zápasov a bavil okoloidúcich divákov, ktorí sa neraz pristavili pri zápasoch a v bufete,” hovorí Matej Haringa, organizátor NBL na Rudave. Ani tu však jeho výpočet nekončí. “V neposlednom rade ďakujem aj zakladateľom NBL Mišovi Ivanovi a Radovi Lacovi za podporu pri organizácii turnaja a samozrejme mojej manželke Martinke Haringovej, za skvelú spoluorganizáciu a vedenie turnaja a po roku pauzy jej blahoželám aj k výkonu ktorý predviedla na ihrisku, čo pre ňu nebolo ľahké, ale zvládla na jednotku,” dodáva Haringa k poďakovaniu, ktoré je teraz už kompletné.

Darmo, vydarený turnaj nikdy nie je dielom jedného človeka.

Alex Furian


.

BM: Ustekana sobota