Kastrácia je asi najspomínanejším slovom ochrancov zvierat v Skalici za posledné mesiace. Dobrovoľníci útulku v Skalici vyhlásili od začiatku roku 2017 kastračný program pre obyvateľov Skalice a okolia.

No i napriek tejto snahe sa začala na útulok, ako každý rok, sypať vlna nechcených mláďat. Momentálne je vyhlásený STOP STAV, čo znamená, že útulok nie je kapacitne schopný prijať ďalších psov, ani mačky.

Asi najviac krutým prípadom sú dve mačiatka, ktoré niekto v utorok (30.5.) vyhodil pred bránu útulku v krabici, bez toho, že by zavolal na uvedené kontakty na tabuľke visiacej na bráne útulku. Keďže posledné dni trápia západ Slovenska horúčavy, bolo jasné, ako mačiatka dopadnú. Zavreté v čiernej krabici na priamom slnku zomreli pravdepodobne na dehydratáciu a podľa poranení odhadujeme, že ich začali obžierať potkani.

Prosíme obyvateľov Skalice a okolia, aby kastrovali svoje zvieratá, ak poznajú túlavé mačky, nech sa obrátia na skalický útulok, ktorý pomôže. Ak nájdete mláďatá, alebo sa z vážneho dôvodu nemôžete postarať o svoje mláďatá, kontaktujte dobrovoľníkov útulku. V žiadnom prípade nenechávajte zvieratá v krabiciach a uviazané o bránu útulku, hrozí im takmer isté uhynutie.

Kontakty a viac informácií o činnosti OZ Útulok Skalica nájdete na webstránkach www.utulokskalica.sk.


.

BM: Ustekana sobota