Prinášame kompletné výsledky komunálnych volieb (10.novembra 2018) za okres Skalica. Pozrite si výsledky aj vo vašej obci.

 

Nová primátora Skalice Anna Mierna počas voľby.

 

Prekvapením sa skončili voľby v Skalici, kde sa novou primátorkou stala riaditeľka odboru financií Trnavského samosprávneho kraja Anna Mierna (27,12 %). Volilo ju 1590 Skaličanov. Krátko po tom ako bolo jasné, že sa stala novou primátorkou sa cez svoj Facebook prihovorila Skaličanom, “Ďakujem všetkým Skaličanom, ktorí dnes prišli voliť, ďakujem za dôveru, prijímam ju s pokorou. Ďakujem svojej rodine, tímu a chcem poprosiť o spoluprácu všetkých Skaličanov. Chcem byť primátorkou Vás všetkých.” Druhou na páske skončila Oľga Luptáková (24,12 %), ktorá mala najväčšiu a najdlhšie trvajúcu predvolebnú kampaň. Tretím skončil súčasný zástupca primátora Milan Roman (14,44 %). Odchádzajúci primátor Ľudovít Barát (12,96 %) skončil až na piatom mieste. Hlas mu dalo len 760 voličov.

Anna Mierna v rozhovore pre Záhorí.sk pred voľbami povedala, že ako prvé urobí audit a analýzu hospodárenie mesta. Nastaví úplne nové postupy riadenia mesta.

 

V Holíči to bolo do poslednej chvíle napäté a novom primátorovi rozhodlo 56 hlasov. Svoju stoličku obhájil Zdenko Čambal (46,59 %). Holíčania mu dali prednosť pred druhým Miroslavom Bilickým (45,34 %), ktorého volilo 2020 voličov. Bilický kandidoval za strany SaS, OĽANO a KDH. Zmene v Holíči mohla pomôcť dohoda s tretím Pavlom Mihálom, ktorý bol na kandidátke strany SPOLU a dostal 359 hlasov.

 

Jozef Hazlinger (46,34 %) v Gbeloch bude pokračovať na primátorskej stoličke aj ďalšie 4 roky. O túto stoličku chcel zabojovať počitačový programátor Ondrej Kollár (31,95). Krúžkovalo ho 717 Gbelanov.

 

Ďalej: Počas volieb sme vám prinášali v spolupráci s týždenníkom Záhorák online prenos

 

» Výsledky volieb nájdete už v najnovšom vydaní týždenníka Záhorák


.
Toto je čítané

Jáňan Ľuboš Pribila prešiel ako prvý Slovák cestu Via Alpina

V roku 2023 sa Jáňan Ľuboš Pribila zapísal do histórie ako prvý…

BM: Ustekana sobota