Prinášame Vám výsledok a komentár k výsledkom z víkendu mužov a žiakov. Muži Malaciek sa posunuli na 2. miesto.

1.LIGA MUŽI ZÁPAD – 4.kolo
STROJÁR MALACKY – SPARTAK KOMÁRNO 3:0 (21,21,20) a 3:1 (-16,21,20,21)
STROJÁR: Šamulka, Weis, Šmahel, Petrovič, Lapin, Rehák, libero Rusňák

Foto: Daniel Landl

Ambiciózne Komárno pricestovalo do Malaciek aj so svojou najväčšou hviezdou – Petrom Šmahelom, ktorý v extraligových časoch nastupoval 3 sezóny v drese Strojára. Pikantériou tohto stretnutia bolo, že na opačnej strane siete stál jeho brat Martin a na tento bratský súboj sa pozerali z hľadiska ich rodičia aj s tretím bratom Mirom.
Samotný dvojzápas mal nečakane jednoznačný priebeh okrem momentu, keď domáci nezachytili úvod druhého zápasu a prehrali prvý set. Malacky podali dobrý výkon aj vďaka početnej diváckej kulise, ktorá v Maline vytvorila slušnú športovú atmosféru.
V ďalšom kole sa volejbalisti Strojára predstavia na palubovke ŠVK Bílikova a potom privítajú lídra tabuľky, rezervu bratislavského VKP.

Najbližšie zápasy:
– nedeľa 21.11. Bílikova – Malacky
– sobota 27.11. Malacky – VKP „B“ (13:00 a 15:00 v ŠH Malina)

-duš-
Žiaci: Spartak Myjava – Strojár Malacky 0:3 (-14,-22,-14) a 0:3(-20,-14,-20)
Zostava Strojár: Lukáč, Rozbora, Kopiar, Opatovský, Kujan, Kura (Rybánszky, Mikulášek)

Uplynulý víkend sa mladí ,,strojári“ predstavili na palubovke extraligovej Myjavy. V úvodnom sete zápasu držali domáci krok s Malackami len do stavu 6:9, potom nezvládli viaceré herné činnosti počnúc prihrávkou a hostia pohodlne vyhrali 1.set pomerom 14:25. V úvode druhého dejstva sa Malačania dostali do vedenia rýchlou a efektívnou hrou na útoku, potom však prišlo uspokojenie a domáci sa dostali ,,na koňa“. Naši hrácči sa potom trochu trápili, ale v koncovke trpezlivou hrou získali aj 2.set. V treťom sete už nebolo pochýb o ich víťazstve aj vďaka bezchybnej a  obetavej hre.
Do druhého zápasu nastúpili hostia s menšími zmenami v zostave a nasvedčoval tomu aj vyrovnaný priebeh, snaha na oboch stranách a dramatické koncovky setov. Vo všetkých však dominovali „strojári“ a získali tak cenné 4 body do tabuľky a dobrú náladu na susedské derby s ŠVK Bilíkova.

-mh-


.

BM: Festival Záhrad