Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) v Skalici platí až do odvolania zákaz návštev. Nemocnica o tom informovala na sociálnych sieťach.

Na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Senica sú návštevy do odvolania zakázané aj na lôžkových oddeleniach FNsP Skalica. “Prosíme, aby sa v záujme zamedzenia šírenia akútnych respiračných ochorení, chrípky a chrípke podobných ochorení v populácii rešpektovali zavedené protiepidemické opatrenia,” informovala skalická nemocnica.

Počet pacientov s akútnym respiračným ochorením stúpol v Trnavskom kraji v uplynulom týždni o 11,07 percenta na 8286 prípadov. Z toho bolo 1141 chorých na chrípku, čo predstavuje v porovnaní s predchádzajúcim týždňom nárast o 11,02 percenta.

“Z hľadiska stupňa intenzity výskytu je chrípka v Trnavskom kraji na úrovni lokálnych epidémií,” konštatovala vedúca odboru epidemiológie RÚVZ Dagmar Kollárová. V 2,6 percenta prípadov ochorení bol hlásený komplikovaný priebeh, najčastejšie vo forme zápalu stredného ucha.


.
Toto je čítané

V Senici vyhodnotili 39. ročník výtvarnej súťaže Vesmír očami detí

Vo štvrtok (18.4.) sa v priestoroch Záhorského osvetového strediska v Senici konalo…

BM: Ustekana sobota