Počas víkendu sa odohrali dva semifinálové zápasy 1. ročníka Sportika Cupu. Kvalita sa očakávala najmä v zápase jesenného majstra z Hlboké so Spartakom Stráže.

Ilustračné foto zo zápasu Hlboké – Sp. Stráže.

Druhý zástupca zo Šaštína Stráži, tamojší Slovan pre nevyhovujúci terén hral svoj zápas na umelej tráve v Senici. Podľa očakávania nestačil na úradujúceho majstra z Rybiek a tak sa môžeme tešiť na zaujímavé finále.

 

Šaštín – Rybky 0:2 (0:2), 32. F. Ravas, 38. D. Patka.
Rozhodovali Otočka, Hušek, Kopúnek.
Šaštín: Buzay – Šedivý, Tomiš, Formánek, Suchý, A. Mošať, Mach, Stanický, Šághy, J. Mošať, Perička (69. Vach), tréner Juraj Mošať.
Rybky: Rýzek – Fodor (60. Fábik), Červinka, Mach, Patka, K.Ravas, Mareček (46. Vacula), Kuchta, Chvála ( 46. Surový), F. Ravas (80. Bojňanský), Bartošek, tréner Tomáš Duška.

Lepšie začali Rybky a už v 4. min. trafil Kuchta do tyče. Vzápätí Chvála obišiel brankára Buzaya, no obrana Šaštína vykopla z prázdnej brány. Následne obaja Ravasovci i Mareček skúšali brankára Buzaya, ten bol pripravený. V 32. min. po kombinácii s Kuchtom otvoril skóre zápasu F. Ravas – 0:1. V 38. min. zvýšil na 0:2 pre Rybky Dominik Patka. Dvaja ľaváci sa presadili pravou nohou !!! Strela K. Ravasa do brvna ukončila prvý polčas. Po prestávke sa hra vyrovnala. Hráči Šaštína hrozili zo štandardiek, no počas celého stretnutia si žiadnu príležitosť nevypracoval.. Rybky sa po prestávke uspokojili, zamerali sa skôr na brejky a už neboli tak nebezpečné.

 

Hlboké Stráže 1:1 (0:0), p. k. 5:4, 67. D. Slovík – 82. T. Polák (11).
Rozhodovali Vlk, Tubl, Škrinár.
Hlboké: Hrušecký – Chovanec, Kumančík, Morávek, Pajpach, Pavlík, T. Slovík, Slaný, Vach (72. Šimo), Mráz, D. Slovík, tréner Karol Fabian.
Stráže: Hladký – I. Letko, Pagáč, Daniel, L. Letko, J. Herda, Búran, Hubek (70. K. Krchňavý), Chropovský (55. Zajíček), Slovák, Polák, tréner Andrej Krchňavý.

Obidve mužstva chceli ísť do finále a tak sa hral zaujímavý futbal pred vyše 150 divákmi (hralo sa súbežne s ligovým zápasom v Senici). Prvú tutovku spálil Mráz, keď netrafil opustenú bránu. Na druhej strane nezakončil gólom samostatný únik Slovák. Hostia boli iniciatívnejší, domácich viackrát podržal Hrušecký. Aj po prestávke sa bolo na čo pozerať. Hlboké sa zlepšilo, no opäť bol v čistej šanci Slovák, zakončil však slabo. Hlboké sa dočkalo v 67. min. keď po centri Morávka Hladký loptu neudržal a Dominik Slovík ju poslal do siete – 1:0. Stráže vrhli všetky sily do útoku a boli odmenené. V 82. min. Pajpach fauloval Slováka a Tomáš Polák z penalty vyrovnal – 1:1. Zápas vrcholil a v posledných minútach po prihrávke Herdu poslal Slovák loptu do siete, no priznal, že zahral rukou a gól neplatil. V samom závere v čistej šanci trestuhodne prekopol Chovanec a tak sa išlo na penalty. Domáci hráči premenili všetci, z hostí nepremenil Polák a tak sa z postupu tešili hráči Hlbokého.

 

ŠTK ObFZ Senica v súlade s nariadením Ústredného krízového štábu SR odkladá na neurčito všetky súťažné stretnutia v rámci ObFZ Senica od 9.3. do 23.3. Náhradné termíny budú určené dodatočne.


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota