V poštových schránkach a aj na webovej stránke zdravazupa.sk nájdu obyvatelia Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) magazín s informáciami a praktickými radami, ako zvládnuť pandémiu ochorenia COVID-19 v dobrom fyzickom i duševnom zdraví. K dispozícii bude aj v slovensko-maďarskej verzii. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.

Ako vydavateľ nepredajného magazínu Zdravá župa je vedená nezisková organizácia Krajská inovačná rozvojová agentúra (KIRA). “Slovensko žije pod tlakom pandémie už deväť mesiacov. Každý deň sme vystavení množstvu nových informácií. Žiaľ, aj vrátane hoaxov a dezinformácií. Cieľom týchto novín je poskytnúť našim obyvateľom jasné, ucelené a praktické informácie. Také, ktoré im pomôžu sa rýchlo zorientovať a snáď aj potešia. Distribuujeme ich do schránok, pretože myslíme aj na tých, ktorí nemajú prístup na internet,” uviedol trnavský župan.

V časopise je rozhovor s Milanom Kňažkom, ktorý náročný boj s vírusom vyhral, ale aj návod, ako si v týchto chvíľach udržať okrem fyzického aj duševné zdravie. K tomu môže poslúžiť pár jednoduchých trikov pripravených v spolupráci s Ligou pre duševné zdravie. Školáci aj rodičia nájdu návod, ako hravo a bez zbytočného stresu zvládnuť dištančné vzdelávanie. Súčasťou novín je aj výber mýtov a faktov o pôvode a šírení ochorenia COVID-19.

“Toto ochorenie nám zmenilo životy zo dňa na deň k nepoznaniu. TTSK a jeho obyvatelia mu čelia veľmi dobre. K prekonaniu ťažkého obdobia a jeho následkov môžeme prispieť solidaritou, empatiou a predovšetkým zodpovednosťou,” dodal Viskupič.


.
Toto je čítané

Skalica získala takmer 700-tisíc eur na rekonštrukciu škôlky

Mesto Skalica uspelo so žiadosťou o dotáciu na rekonštrukciu Materskej školy Dr.…

BM: Ustekana sobota