Veľká noc je už za rohom, preto si pre vás Sandra Hricová z varime.blog v spolupráci s lokálnym trhom ZeZáhorá pripravila sedem veľkonočných receptov.
Ahojte, volám sa Sandra a vareniu sa venujem už odmalička. Minulý rok som založila na Instagrame účet @varime.blog a odvtedy vám pravidelne prinášam nové recepty a inšpirácie. Tento rok som sa rozhodla posunúť moju záľubu vo varení na vyššiu úroveň a začala som sa zaoberať fotením. Fotenie jedla je pre mňa neuveriteľným relaxom a mojím cieľom je priblížiť vám pomocou fotografie jeho chuť a vôňu. Verím, že vás moje recepty a foodstyling očaria natoľko, že sa stanú súčasťou aj vašej kuchyne.
Dnes sa chcem s vami podeliť o niekoľko veľkonočných receptov. U nás na Záhorí sa traduje, že ak nebude žena poriadne vyšibaná, oprašivie. Keďže tradície u nás pomaličky upadajú, pripomeňme si Veľkú noc aspoň týmito receptami, ktoré nielenže hýria farbami ale sú aj veľmi zdravé a jednoduché na prípravu.
Recept nájdeš vždy po kliknutí na tlačidlo ‚Pozrieť viac na Instagrame‘.
Špenátová polievka s pečeným cesnakom a parmezánovými krutónmi
Viete, že špenát obsahuje množstvo vitamínov, upokojuje nervy a spevňuje zuby? Dodáva energiu a taktiež znižuje riziko infarktu. Keďže je pre naše telo veľmi prospešný a okrem spomínaných účinkov disponuje aj ďalšími výhodami, pripravila som si pre vás rovno dva recepty, ktoré si určite zamilujete.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Mrkvová torta s polevou z bielej čokolády a praženými pekanovými orechmi
Ďalšou zdravou potravinou je mrkva. A nie len taká obyčajná mrkva, ale BIO mrkva dopestovaná v Holíči. Mrkva už sa nepoužíva len do polievky, ale čoraz častejšie ju môžeme vidieť ako hlavnú surovinu v dezertoch. Ako už mnohí z vás tušia, mrkva zlepšuje zrak, ale tiež spomaľuje starnutie. Tak šup, poďme si všetci smelo vychutnať túto skvelú Mrkvovú pochúťku.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Špenátová roláda z čerstvého špenátu s údeným pstruhom
Ako som spomínala, špenátu sa ešte povenujeme. Keďže už všetci vieme, že špenát je veľmi zdravý, poďme sa teda spoločne pozrieť na druhý špenátový recept, ktorý nám dodá energiu a posilní mozog.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Jahňacie kotlety v bylinkovej marináde s grilovanou zeleninou a chilli omáčkou
Jahňacie mäso patrí k Veľkej noci a preto si aj tento recept našiel svoje miesto v mojom zozname. Jahňacina podporuje imunitný systém a je bohatým zdrojom železa. Postupne sa však vytráca z našich jedálničkov, a preto by som vám ju rada pripomenula vďaka tomuto receptu.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Veľkonočný koláč
Veľkonočný koláč je výnimočný práve domácimi BIO džemami, ktoré sú veľmi obľúbeným produktom na lokálnom trhu ZeZáhorá. Nemôžem však zabudnúť na med, ktorý si rada pridávam nielen do čaju. Kvetový med z Čárov posilňuje imunitu a pôsobí protizápalovo. Inšpiráciou pre tento recept mi bol tradičný Mrežovník, ktorý som dozdobila do veľkonočného štýlu.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Polievka z medvedieho cesnaku so strateným vajcom a bylinkovou bagetou
Už vôňa v lese nám napovedá, ktorý recept nemôžem opomenúť. Medvedí cesnak je plný vitamínov a má detoxikačné účinky. Posilňuje imunitu a pomáha pri trávení. Pripravte si spolu so mnou túto vitamínovú bombu.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Nadýchaný veľkonočný zajac s hrozienkami z kysnutého cesta
Neodmysliteľnou súčasťou Veľkej noci je tiež kysnuté cesto. Je známe po celom Slovensku a každý región má svoj tradičný recept. Ja som si pre vás pripravila kysnuté cesto v podobe týchto chutných veľkonočných zajačikov.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Dúfam, že vás moje recepty zaujali natoľko, že aspoň jeden z nich nebude chýbať u vášho veľkonočného stola. A ak si chcete pozrieť viac receptov navštívte môj Instagram @varime.blog, kde nájdete mnoho ďalších inšpirácií, nielen na Veľkú noc.
Ja vám prajem pekné prežitie veľkonočných sviatkov v kruhu rodiny a Dobrú chuť!
Sandra