Fakultná nemocnica s poliklinikou Skalica, člen skupiny AGEL, očkuje registrovaných záujemcov o vakcináciu proti ochoreniu covid-19 v tzv. kláštornej časti nemocnice. Po minulotýždňovom navýšení kapacity vakcinácie je počet zaočkovaných v minulom týždni 1323.  Pandemická situácia v nemocnici zostáva aj po ďalšom týždni stabilizovaná, nemocnica eviduje 12 covid pozitívnych pacientov na reprofilizovaných lôžkach, žiadny pacient nevyžaduje riadené dýchanie s podporou umelej pľúcnej ventilácie.

Všetci záujemcovia o očkovanie sa musia vopred registrovať na portáli www.korona.gov.sk a až po pridelení termínu formou SMS sa môžu dostaviť na očkovanie. Platí to už aj pre sprevádzajúcu osobu pri senioroch nad 70 rokov. Prechod vakcinačným centrom je regulovaný, vstup je z areálu nemocnice a východ pre očkovancov a ich sprevádzajúce osôb je na Potočnej ulici vedľa Kostola Milosrdných bratov (Kostol Najsvätejšej trojice).

Riaditeľ nemocnice potvrdil pozitívny vývoj pandemickej situácie. “Aktuálne sa staráme o 12 pacientov s diagnózou covid-19 na štandardnom lôžku, stav ani jedného pacienta si nevyžaduje umiestnenie na OAIM a podporu umelej pľúcnej ventilácie,” uviedol riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou Skalica MUDr. Jakub Rybár. Jeden zamestnanec je vylúčený z pracovného procesu pre covid ochorenie.

Za uplynulý týždeň nemocnica vykonala 440 PCR testov s priemernou dennou pozitivitou na úrovni 10% a 76 operácií.

Záhorí.sk informovala hovorkyňa skupiny AGEL SK Martina Pavliková


.
Toto je čítané

Poľnohospodárov na Záhorí trápia časté a prudké zmeny počasia

Tohtoročná zima bola veľmi krátka a mierna. Počas nej nestihla vymrznúť pôda a vymrieť…

BM: Ustekana sobota