Sledujeme aktuálnu situáciu na Záhorí → Miestami môže napadnúť počas dňa až 25 cm snehu.

Foto: BSK

17:30 → Západoslovenská energetika (ZSE) pre aktuálne dlhodobé husté sneženie na západnom Slovensku zatiaľ neeviduje zvýšený počet výpadkov elektrickej energie. “Situáciu, samozrejme, nepretržite monitorujeme a sme pripravení okamžite zasiahnuť, ak príde k jej zhoršeniu,” uviedla pre TASR hovorkyňa ZSE Michaela Dobošová.


17:05 → Na ceste Borský Mikuláš – Šaštín Stráže je na vozovke spadnutý strom, úsek je neprejazdný. Pre vytrvalé sneženie je potreba počítať s horšou zjazdnosťou ciest na celom Záhorí.

Neprejazdná cesta medzi Borským Mikulášom a Šaštínom Stráže. Foto: Michal Fraňo

16:00 Cestári sú počas celého dňa na cestách
“Ak sa stane, že na ceste nestretnete sypač či traktor s pluhom, neznamená to, že nie sú v teréne.  V rámci dôležitosti sú prioritne udržiavané hlavné ťahy, cesty využívané autobusovou dopravou, horské úseky a úseky s nebezpečenstvom tvorenia závejov, snehových jazykov a námrazy,“ ozrejmil Juraj Droba, predseda BSK.

Petrova Ves – Šaštín Stráže, Foto: Wierka Totková Vaňková


14:50 → Nehody a tažko prejazdné úseky
Na trase Plavecké Podhradie – Plavecký Mikuláš je skrížený kamión. Na trase Jablonica – Cerová – Prievaly je najprv traktor v priekope, ďalej v stúpaní blokuje jazdný pruh kamión a pri Prievaloch havarovali dve cestárske autá, úsek prejazdný v jednom pruhu, pre nákladné autá ťažko prejazdné. Pred Šaštínom Strážami smerom zo Senice, pri odbočke na Borský Mikuláš, kamión skončil v priekope. Úsek Radošovce – Mokrý Háj je zasnežený a ťažko prejazdný. Informuje Zelená vlna RTVS.

Foto: Ladislav Vaškovič

14:40 → Používajte stretávacie svetlá
Podľa polície je potrebné, aby vodiči používali stretávacie svetlá a mali očistené svetlomety. “Zároveň apelujeme na vodičov, aby svoju jazdu prispôsobili aktuálnej situácii súvisiacej so snežením, zvýšili svoju opatrnosť a pozornosť v cestnej premávke,” dodala polícia.


Pálfyovci Knihy.Zahori

13:30 → Diaľnica D2 je zjazdná
“Vozovky diaľnic sú prevažne mokré, prípadne miestami s vrstvou kašovitého snehu. Všetky diaľnice NDS v uvedených lokalitách sú zjazdné,” uviedla hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková. Vodičov však upozorňuje, aby boli pri šoférovaní v tomto počasí opatrní. “Súčasne motoristov vyzývame na zvýšenú opatrnosť počas jazdy v blízkosti mechanizmov údržby NDS – sypačov s radlicami.” dodala hovorkyňa.


11:45 V Senici došlo ráno k zrážke osobného auta a cyklistu.


11:00 Pred jazdou sa obrňte trpezlivosťou
“Podľa predpovede má počas celého dňa v celom kraji výdatne snežiť. Nezabúdajte preto na cestách prispôsobiť jazdu stavu vozovky, buďte opatrní a ohľaduplní voči ostatným. Pred jazdou sa obrňte trpezlivosťou. Cestu si plánujte s dostatočným časovým predstihom, aby ste sa nedostali do časovej tiesne a zbytočne nevyvolávali kolízne situácie,” upozornila vodičov policajná hovorkyňa Zlatica Antalová.


8:45 → Skrížený kamión a neupravené cesty
Medzi Holíčom a Petrovou Vsou sa skrížil kamión, premávku riadia policajti v jednom pruhu. Informuje vodičov Zelená vlna RTVS. Neupravené cesty hlásia vodiči medzi Holíčom a Senicou.


8:20 Zdržanie na diaľnici D2
Dopravu v Bratislave komplikuje vo štvrtok ráno sneženie. V hlavnom meste sa stalo aj viacero dopravných nehôd. Na vjazde do Bratislavy po D2 zo Stupavy je v pravom jazdnom pruhu odstavený kamión. Vodiči sa v tomto úseku zdržia okolo 20 minút. Informuje o tom zelená vlna RTVS. Podľa Stella centra na D2 v smere Stupava – Lamač – tunel Sitina je zdržanie do 25 minút. (TASR)


07:00 Polícia očakáva snehovú kalamitu
Predpokladaná je snehová kalamita na území celého Bratislavského kraja. Na vodičov preto polícia apeluje, aby svoju jazdu prispôsobili aktuálnej situácii na cestách, zvýšili svoju opatrnosť a v prípade kalamitnej situácie radšej auto nevyužili.


Na Záhorí bude snežiť podľa predpovede celý deň. V okrese Malacky sa očakáva výskyt silného sneženia, pri ktorom spadne väčšinou 10 až 20, vo vyšších polohách ojedinele 20 – 25 cm nového snehu. Viac info →

Správa obsahuje informácie od našich redaktorov, čitateľov, TASR a Zelenej vlny RTVS.


.
Toto je čítané

Senickí dôchodcovia sa stretli na výročnej schôdzi

Na výročnej členskej schôdzi Miestnej organizácie JDS Senica sa v dome kultúry…

BM: Ustekana sobota