Vodiči, ktorí sa pohybujú po diaľnici D2 medzi Malackami a Bratislavou, denne vidia pasúcu sa zver priamo pri ceste. Keďže ide o životunebezpečnú vec, spýtali sme sa v Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS), ako často sa kontroluje oplotenie pozdĺž diaľnice. Tu je ich odpoveď.

ilustračné foto: 123rf.com

„Zamestnanci NDS vykonávajú kontrolu oplotenia aspoň raz do týždňa, keď idú pomalšie v odstavnom pruhu. Vizuálna kontrola oplotenia sa robí priebežne, resp. na dennej báze – to znamená, že pri každom objazde vizuálne sledujú, či neprišlo k jeho zjavnému poškodeniu.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

V prípade zisteného poškodenia/odcudzenia oplotenia je operatívne zabezpečená jeho oprava/nahradenie.

Napriek nášmu maximálnemu úsiliu si však vysoká zver dokáže nájsť spôsob, ako sa v ojedinelých prípadoch dostať na diaľnicu. Je to spôsobené tým, že diaľnica je síce oplotená na celom úseku, avšak jej súčasťou sú tiež napríklad mosty cez potoky. Na týchto miestach nemusí byť oplotenie z dôvodu prietoku vody nad vodnou hladinou. Zver často prechádza na diaľnicu aj cez križovatky, ktoré nie sú oplotené. Ďalšou z príčin je premnoženie vysokej zveri v danom úseku diaľnice. Opomenúť nemožno ani neustále poškodzovanie existujúceho oplotenia neznámymi osobami, avšak aj po vašom upozornení sme stav skontrolovali a oplotenie je v poriadku.“

-lp-


.
Toto je čítané

Na diaľnici D2 pri Kútoch platí dopravné obmedzenie

Od pondelka (22. 4.) 10.00 h bude v úseku medzi 4,9. a…

BM: Ustekana sobota