Uprostred nádvoria žiaril ten najväčší vianočný stromček, aký kedy chlapček videl. Vytiahol z vrecka povrázok a šišku zavesil k ostatným ozdobám. Zdanlivo obyčajná šiška bola pre neho taká nádherná, že sa o jej krásu rozhodol podeliť s ostatnými.

Toto je úryvok z novej detskej knižky Chlapček a vianočná šiška. Autormi sú manželia Katarína a Peter Buffovci. „Vianočný príbeh o chlapčekovi sme začali vymýšľať už dávno. Vznikal počas našich prechádzok v zasneženom parku a počas uspávania nášho chlapčeka ešte pred dvoma rokmi. Aj preto sa celý odohráva práve v Zámockom parku v Malackách,“ vysvetľuje K. Buffová.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Knižka rozpráva príbeh o chlapčekovi, ktorý v snehu nájde obyčajnú šišku. Tak, ako deti vidia v celkom bežných veciach ukrytú krásu, aj pre neho bola šiška niečím výnimočná. Cestou stretne zopár zvieratiek a zažije kus zábavy. Nakoniec pre šišku nájde to najkrajšie miesto.

Katka pochádza zo Zohora, študovala na cirkevnom gymnáziu v Malackách a v poslednom ročníku gymnázia chodila na Základnú umeleckú školu k pani Ruženke Habovej, kde sa pod jej vedením v synagóge pripravovala na štúdium architektúry. Na vysokej škole sa zároveň spoznala so svojím manželom, ktorý pochádza z Bardejova, a dnes sú už obaja Malačanmi. „Na synagógu mám pekné spomienky. Je to krásna budova. Dali sme ju aj do knižky na prvú stranu medzi domčeky, rovnako aj kláštorný kostol,“ hovorí Katka.

Príbeh a ilustrácie tvorili Buffovci spoločne. Ako hovoria, knižka je určená deťom od 3 rokov, ale zvládnu ju aj tie mladšie.

-lp-/FB Katarína Buffová


.
Toto je čítané

Seničania podpisujú petíciu proti prevádzke na spracovanie plastového odpadu

Petíciu proti podnikateľskému zámeru spoločnosti SETECO, s. r. o. vybudovať v Senici…

BM: Ustekana sobota