Mesto Senica dokončilo práce na výmene krovu nad koncertnou sálou Základnej umeleckej školy (ZUŠ) Senica. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

Ako doplnila, môže tak pokračovať samotná rekonštrukcia sály. “Jestvujúci 60-ročný krov nad koncertnou sálou bol napadnutý červotočmi a následne po posúdení statikom bolo nutné zrealizovať jeho výmenu,” uviedla Moravcová.

Počas opravy prišlo k zmene sklonu strechy z 38 na 25 stupňov, pričom tvar strechy s valbami zostal zachovaný. “Po odstránení jestvujúceho krovu a montáži nového bola spätne na strechu uložená jestvujúca krytina. Ostatné prvky ako dažďové zvody a žľaby sú v rovnakom vyhotovení ako pred rekonštrukciou strechy,” doplnila hovorkyňa.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Realizáciu nového prestrešenia vykonala počas dvoch mesiacov na základe výberového konania spoločnosť Hydroizomat zo Skalice v celkovej výške 74.581,72 eura. “Kompletná rekonštrukcia koncertnej sály ZUŠ bude zahŕňať vybudovanie nového osvetlenia, elektrických rozvodov, nové akustické riešenie stropu i čelnej steny, úpravu pódia i podlahovej krytiny. Všetky práce sú financované z rozpočtu mesta,“ informovala Moravcová.


.
Toto je čítané

V Senici vyhodnotili 39. ročník výtvarnej súťaže Vesmír očami detí

Vo štvrtok (18.4.) sa v priestoroch Záhorského osvetového strediska v Senici konalo…

BM: Ustekana sobota