Premiérové podujatie Do búdy na Hurbánka sa uskutoční v sobotu 28. mája 2022 v extraviláne mesta Skalica. Svoje vzorky poskytne pre návštevníkov viac ako 60 vinárov.

foto OOCR Záhorie

“Ide o nové podujatie, ktoré nadväzuje na tradičnú jesennú aktivitu Deň otvorených búd. Je to jedna z najvýznamnejších aktivít občianskeho združenia (OZ) Vínna cesta Záhorie, ktoré je členom našej organizácie. Jesenné podujatie sa už dlhodobo teší veľkej popularite nielen u Skaličanov, ale aj návštevníkov regiónu zo širokého okolia a veríme, že to bude podobné aj s touto novou aktivitou,” uviedol výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.

Plocha draka Knihy.Zahori

Združenie pripravilo pre záujemcov Vinohradnícku mapku. “Podľa nej si môžu návštevníci vytypovať trasu, ktorou sa pustia, respektíve vinárov, ktorých chcú v tomto ročníku navštíviť. Na výber bude 64 otvorených búd, v ktorých bude možné ochutnať víno príslušného ‘búdara’ a občerstviť sa z jeho ponuky,” informoval predseda OZ Vínna cesta Záhorie Ľudovít Bránecký.

Stiahnuť mapku v plnej veľkosti

Ako doplnil, na trase prechádzky medzi vinohradmi sa bude nachádzať viacero občerstvení. “Návštevníci si v nich budú môcť zakúpiť aj Skalický trdelník. K vstupenke získajú okrem mapky aj kapsičku s pohárom. Výdajné miesta výbavy budú dve. Aby sa hostia netrápili s ťažkými batohmi, bude fungovať služba na zvoz vína. Tie budú zvezené do Vínotéky Pri hájku, kde bude zároveň aj výdajné miesto výzbroje spolu s vinárstvom Winterberg na Predmestí,” doplnil Bránecký.

“Úroveň destinácie sa hodnotí aj podľa toho, či vie ponúknuť návštevníkom dobré jedlo a pitie. Ku kvalitnej gastronómii nepochybne patria aj špičkové vína. Každé takéto podujatie je dôkazom, že aj v našom regióne vieme takéto vína vyrobiť,” uviedol predseda predstavenstva OOCR Záhorie Zdenko Čambal.


.

BM: Kralici