Viera Šusteková a Martin Filip, už dobre známa dvojica z interaktívneho divadla pre deti Fifo a Vierka, vydali tohto roku nové CD. Skvelá audio rozprávka Stratená zima, plná dobrodružstiev a kúziel je obohatená o veselé skladby z dielne Vierky Šustekovej.

Tentoraz sú však príbeh i piesne viac edukatívne: Vierka a Fifo, Čarovná kniha, HOP,  Počítame, Plávam, Farby, Kikirikí, Abeceda a Čaro zimy.  Herecké obsadenie je obohatené o známych hercov ako i menej známych detských hercov. V postave Princa Mrazíčka sa predstavil charizmatický herec a spevák Juraj Bača. Moderátor Juraj Lőrincz stvárnil na tomto CD hneď dve postavy a to Kohútika Andreja a pojašeného zajka Králika Borisa. Hudobník Tamás Belicza, maďarského pôvodu, sa presadil v príbehu nielen ako hudobník, ale i ako herec a spevák. Stvárnil postavu Kapríka Tomiho, ktorý priplával z ďalekých maďarských vôd. Ďalším hudobníkom v rozprávke je Peter Kavický. Podieľal sa na tomto projekte ako gitarista, spevák a takisto ako Tomi herec s postavou Škriatka Špinka.

Plocha draka Knihy.Zahori

Úlohy rozprávača sa zhostila herečka Ľuboslava Pavesková, ktorá prevedie všetky deti celou rozprávkou až ku samému šťastnému koncu. Veľkým prínosom pre toto cd boli členovia Vierkinej skupiny: Roman Ziaťko – dobro, Richard Banský – bicie a flauta, Jaro Žigo ml. – sample. Jarko je naozaj multitalent v oblasti hudby a tak sa autori rozhodli, že bude i tentoraz hudobným režisérom a zvukovým dohľadom v štúdiu Loft.

Detských spevákov bolo naozaj neúrekom a tak po castingu boli vybraní tí najlepší: Kajko Hladký, Erika Olahová, Andrejka Závodná, Erik Vepy, Vaneska Volníkova, Richard Žúrek, Karin Tomanová, Peťko Fiala a Emmka Butašová.

O scenár a celkový dizajn CD sa postarali Martin Filip a Vierka Šusteková.

Stratená zima

Zlý škriatok Špinko sa rozhodne pomstiť Vierke, Fifovi a hlavne deťom, ktoré zachránili prasiatko Kvík a tak uväzní pani Zimu na Severnom póli. V celej Fifolandii zostane ešte v novembri 25 stupňov a slnečno. Zima nie a nie prísť. Vyzerá to, že miesto zimy prišlo ďalšie leto. Fifo a Vierka to však nemôžu nechať tak a preto spoločne s deťmi, Králikom Borisom, Kapríkom Tomim a Kohútikom Andrejom sa rozhodnú vyslobodiť pani zimu a zachrániť toto krásne zimné obdobie. Počas cesty zažijú všakovaké dobrodružstvá a zopakujú si abecedu, farby a čísla. Napokon sa im podarí nájsť Princa Marazíčka, ktorý im pomôže kúzlami napraviť všetko, čo škriatok napáchal. Vierka, Fifo a deti sa spolu naučia čarovať a oslobodia pani zimu zo zajatia.

CD zakúpite na hudobninysenica.eu.


.
Toto je čítané

Poľnohospodárov na Záhorí trápia časté a prudké zmeny počasia

Tohtoročná zima bola veľmi krátka a mierna. Počas nej nestihla vymrznúť pôda a vymrieť…

BM: Ustekana sobota