V utorok (16.8.) po 19-hodine boli vyslaní príslušníci z hasičskej stanice v Kútoch k požiaru rodinného domu v obci Kuklov.

  • V čase príjazdu hasičskej jednotky sa 1 osoba nachádzala mimo horiaceho objektu s príznakmi intoxikácie splodinami horenia.

Následne jej bola poskytnutá predlekárska prvá pomoc a po príjazde záchrannej zdravotnej služby bola odovzdaná do jej starostlivosti.

Lokalizácia a likvidácia prebehla za použitia 2 vysokotlakových prúdov. Medzičasom bol rodinný dom odpojený od zdroja elektrickej energie.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Zasahujúci hasiči po nasadení autonómnych dýchacích prístrojov vykonali prieskum v dome. Pomocou termovíznej kamery vyhľadali psa a vo viacerých klietkach umiestnených vtákov.

Po likvidácií požiaru boli zadymené priestory domu odvetrávané prirodzenou ventiláciou. V spolupráci s dobrovoľnými hasičmi bola vykonaná kontrola strešnej konštrukcie rozobratím malej časti krytiny.

“Požiar sa rozšíril z vonkajšieho prístrešku, kde sa nachádzali uskladnené horľavé materiály. Majiteľom vznikla škoda vyčíslená na hodnotu 5 000 €. Hasičom sa svojou odbornosťou podarilo uchrániť majetok v sume 40 000 €. Pri udalosti zasahovali Dobrovoľné hasičské zbory obcí Kúty a Borský Svätý Jur,” informovala Záhorí.sk Lena Košťálová z HaZZ v Trnave.


.
Toto je čítané

BSK: Dvanásty ročník súťaže Vráťme knihy do škôl spoznal víťazov

Dvanásty ročník celoslovenskej súťaže Vráťme knihy do škôl, zameranej na podporu čítania…

BM: Ustekana sobota