Mesto Senica spustilo nový komunikačný nástroj, ktorým je mobilná aplikácia Senica. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

S aplikáciou si bude môcť občan vybaviť napríklad parkovaciu kartu či bezplatne odložiť bicykel v nových mestských uzamykateľných prístreškoch. “Naším zámerom bolo, aby sme prostredníctvom využívania digitálnych informačných a komunikačných technológií prispeli ku skvalitneniu života obyvateľov. Napríklad ankety otvárajú možnosť získať širšiu spätnú väzbu na rôzne témy, aplikácia umožňuje i poslať konkrétny podnet na úrad,” uviedol primátor Senice Martin Džačovský.

Seničania budú mať po stiahnutí aplikácie do svojich mobilov všetky aktuálne správy po ruke. “Nezmeškajú žiaden mestský oznam či podujatie a aplikácia ich upozorní aj na termín vývozu odpadu v ich konkrétnej ulici. V module odpadové hospodárstvo, ktorý zahŕňa aj kalendár vývozu odpadu, nájdu používatelia aj informácie o separovaní rôznych druhov odpadu,” informovala Moravcová.

V týchto dňoch je už aplikácia k dispozícii na stiahnutie v Google Play a App Store. “Ambíciou bolo spojiť v mobilnej aplikácii všetko, čo potrebuje mať človek po ruke. Celkom mobilná aplikácia Senica obsahuje 16 modulov, ktoré sa môžu v procese používania variovať, meniť a dopĺňať podľa reálnych potrieb občanov,” doplnila hovorkyňa mesta.


.
Toto je čítané

BSK opravuje most medzi Zohorom a Lábom

Správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) zahajuje opravné práce na moste cez…

BM: Ustekana sobota