Najdlhšie pôsobiaci súčasní starostovia v okrese Malacky sa chcú uchádzať o mandát aj na ďalšie volebné obdobie. Pre TASR dvaja z nich potvrdili, že budú obhajovať svoj post, tretí kandidatúru zvažuje.

zľava Hubert Danihel (Kostolište), Boris Šimkovič (Záhorská Ves), Róbert Bujna (Kuchyňa)

Od volieb v roku 2002 vedú obce traja starostovia v okrese Malacky – Hubert Danihel v Kostolišti, Róbert Bujna v Kuchyni a Boris Šimkovič v Záhorskej Vsi. Zámer uchádzať sa o šiesty mandát v rade potvrdili Danihel i Bujna. “Priznávam, v terajšej situácii, keď je samospráva zo štátu tlačená do stále väčšieho množstvo povinností bez adekvátneho finančného krytia a podpory, som zvažoval aj to, že pokračovať nebudem. Rozhodla vôľa ísť ďalej a dokončiť to, čo máme rozrobené. Musíme sa s tým popasovať napriek tomu, že situácia nie je ľahká,” uviedol Danihel, ktorý kandiduje ako nezávislý.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Bujna ráta s tým, že v prípade zvolenia to bude jeho posledné volebné obdobie v pozícii starostu. “Vek človek nezastaví. Chcem však dokončiť a zrealizovať ešte viacero projektov, ktoré potrebuje obec,” povedal Bujna, ktorý sa bude o hlasy uchádzať opäť ako koaličný kandidát. “Pôjde zrejme opäť o trojkoalíciu, popri KDH a SaS by to mala byť ešte jedna menšia strana,” naznačil Bujna.

Starosta najzápadnejšieho sídla SR Boris Šimkovič zo Záhorskej Vsi oficiálne neohlásil kandidatúru, pre TASR však potvrdil, že ju zvažuje.


.
Toto je čítané

BSK: Dvanásty ročník súťaže Vráťme knihy do škôl spoznal víťazov

Dvanásty ročník celoslovenskej súťaže Vráťme knihy do škôl, zameranej na podporu čítania…

Lakovanie a Pieskovanie