Zdravie je len jedno…čo tak sa o ňom dozvedieť ešte viac a navyše zadarmo? V nákupno-zábavnom centre Bory Mall v Bratislave si budete môcť otestovať vaše sily na podujatí EXPO ZDRAVIA. Uskutoční sa už túto sobotu 15. apríla na námestí v pasáži. Popri nákupoch si môžete dať zistiť vašu krvnú skupinu, odmerať si tlak alebo cukor. Dokonca vám lekári pomôžu s tým, čo vás teraz trápi. Neobídeme ani mamičky a pozornosť venujeme starostlivosti o deti.

Deň nabitý aktivitami z oblasti zdravia je ako stvorený pre každého. Okrem rôzneho testovania máme pripravené workshopy, prezentácie odborníkov v daných oblastiach či diskusie. To svoje si nájdu mladí, rodiny s deťmi, ale aj seniori.

Celé podujatie bude rozdelené na oblasti, v ktorých získate informácie šité na mieru. V sekcii koža a pleť vám ukážeme, ako na správnu tvárovú gymnastiku, zistíme stav vašej pleti a poskytneme vhodné produkty. Zároveň môžete zistiť odpoveď na často kladenú otázku. Akú mám krvnú skupinu? Po tomto dni si už budete istí a nič vás neprekvapí.

Zameriame sa aj na prevenciu ako takú. Ukážeme vám, ako stres vplýva na zdravie každého z nás a ako sa mu vyvarovať. Na základe prístrojového vybavenia si vyskúšate, ako dýchanie a koncentrácie myšlienok dokážu ovplyvniť vaše správanie. Ak sa vám podarí upokojiť, dostanete plusové body, ak sa necháte vyrušiť, dostanete mínusové body. Pre vás možnou hravou formou viete zistiť, ako na sebe ďalej pracovať a čo zlepšiť. Nezabúdame ani na tradičné merania cholesterolu, cukru, tlaku či pulzu. V súčasnosti čoraz viac dbáme na svoju hygienu, častejšie si umývame ruky, niekedy však nie správne. Otestovať si to môžete priamo u nás v Bory Mall, kde nájdete prístroj na kontrolu čistoty rúk. Rovnako nebude chýbať moderná téma cvičenia a zdravej stravy. Súčasťou sú bio impedančné merania tela (voda, tuk, BMI, metabolický vek, viscelárny tuk, sval). 

Rady pre mamičky

Predstavíme senzorický chodník nielen pre dospelých, ale aj pre deti. Vysvetlíme, v čom vie byť nápomocný a ako si ho vyrobiť doma. Pobavíme sa aj o správnom výbere prvých topánok, taktiež o zdravej výžive pre deti. Zábavu vám zaručíme napríklad počas merania postrehu. Ak na podujatie dorazíte aj s deťmi, bez problémov. Potešíme ich kútikom iba pre nich. Úsmev na tvári vyčarujeme aj budúcim rodičom. Vďaka interaktívnemu workshopu získajú praktické rady, ako s bábätkom správne manipulovať, ako ho zdvíhať, otáčať. Súčasťou budú cvičenia pre tehotné a mamičky. V ďalšej časti zboríme mýty o šatkovaní. Keď si už myslíme, že sme experti v materstve, vždy nás niečo prekvapí, no a kto z nás sa rád nepriučí novým veciam. Preto sme pripravili workshop, ako správne uväzovať deti do šatiek a nosičov. 

Ako sa zobúdzať sviežo?

Našou azda najobľúbenejšou činnosťou je spánok. Kto by ho doslova nemiloval. Vie byť ale dosť nevyspytateľný. A problém je, že sa často prebúdzame unavení a dobití. Naša spánková poradňa vám odporučí správne rošty, matrace a vankúše. Navyše zistíte, ako na zdravý spánok a ako predchádzať týmto ranným a hlavne nemilým problémom. V dnešnej uponáhľanej dobe je veľkou témou takisto zrak. Dennodenne trávime za počítačom alebo na mobile niekoľko hodín, to má vplyv aj na naše oči. Počas akcie EXPO ZDRAVIA vám porozprávame o škodlivosti modrého svetla, na stánku vám zase odmeriame tlak. Poradíme vám, ako správne nastaviť okuliare. Ďalšou veľmi zaujímavou, zatiaľ nie príliš otvorenou témou, bude brafitting. Prelomíme bariéry a pomôžeme ženám, ako vybrať správne sediacu podprsenku. Okrem pohodlia má výber omnoho hlbší význam. To všetko sa dozviete počas dňa vďaka prednáškam od profesionálov.

Z každej strany počúvame, ako je pohyb a zdravá strava alfou omegou. Informácie sa snažíme dohľadať na internete, strácame sa v návale nových názvov, odporúčaní, až nakoniec rezignujeme. Teraz je ten správny čas dať tomu predsa len ešte šancu a naučiť sa niečo nové a možno zaujímavejšie. Fyzioterapeuti počas dňa ukážu a povedia viac o Nordic Walking, prečo začať a hlavne ako na to. Tréneri zase vyvrátia mýty o strave a cvičení. Pre tých skúsenejších máme pripravené súťaže ako výdrž v planku či počet drepov na čas.

Počas podujatia EXPO ZDRAVIA získate množstvo informácií z každej oblasti. Dozviete sa veľa zaujímavého a veríme, že aj nového. Tešíme sa na vás 15. apríla.

Viac na borymall.sk


.
Toto je čítané

Poistenie auta: Kryje aj krádež auta?

Každý motorista vie, že jedna z najhorších vecí, ktorá sa s autom môže stať,…

BM: Ustekana sobota