Areál bratislavského závodu Volkswagen Slovakia sa cez víkend zmenil na festivalové mestečko. Automobilka otvorila svoje brány všetkým zamestnancom, ich rodinám a priateľom. Túto jedinečnú príležitosť si nenechalo ujsť viac ako 20-tisíc ľudí.

Po piatich rokoch sprístupnila spoločnosť Volkswagen Slovakia bratislavský závod tisíckam návštevníkov, ktorí si mohli pozrieť, ako sa vyrábajú vozidlá a zároveň si užiť kopec zábavy. Otvorených bolo sedem hál od lisovne, cez karosárne, výrobu podvozkov, montážne haly až po centrum analýz. V každej hale sa konali aj komentované prehliadky so sprievodcom. Centrum analýz detailne predstavili priamo zamestnanci aj s ukážkami ich práce, napríklad vodnej skúšky vozidla. Spomedzi výrobných hál bola v lisovni dokonca na určitý čas spustená výroba.

Návštevníci mohli vidieť vystavené autá z aktuálnej produkcie, ale aj historické a unikátne vozidlá, ktoré sú súčasťou zbierky Volkswagen Slovakia. Nadšenci moderných technológií si prišli počas podujatia na svoje vo výrobných halách, ako aj pri prezentácii virtuálnej reality či práce pilotnej haly. V časti závodu s testovacou dráhou Porsche sa počas dňa konali zážitkové jazdy na elektrických vozidlách, ktoré si mohli návštevníci vyskúšať aj za volantom. Priamo na testovacej dráhe zasa profesionálni jazdci previezli návštevníkov na SUV a športových modeloch.

Pálfyovci Knihy.Zahori

V zábavnej zóne sa o dobrú náladu postarali hudobníci IMT Smile, Kali & Peter Pann, Peter Bič Projekt a Iné Kafe. Deti zabávali Fíha Tralala a Spievankovo. V detskom mestečku sa mohli najmenší návštevníci zabaviť na kolotočoch či pokresliť si karosériu. Program vyvrcholil podvečer predstavením vystaveného sedemmiliónteho vyrobeného vozidla a žrebovaním nového majiteľa automobilu Volkswagen eco up!, ktorý bol vyrobený priamo v bratislavskom závode. Zároveň prebiehala počas podujatia finančná zbierka, v ktorej sa vyzbieralo aj s príspevkom Nadácie Volkswagen Slovakia vyše 20-tisíc eur. Symbolický šek si prevzala priamo na pódiu zástupkyňa občianskeho združenia Moje šťastné dieťa, ktoré sa venuje vzdelávaniu detí v nemocničných školách v spádových nemocniciach v Bratislave, Martine a Košiciach.

Celý deň sa niesol v znamení nezabudnuteľných zážitkov pre malých aj veľkých. Udiala sa aj jedna výnimočná vec, keď napriek vážnym zdravotným problémom prijal pozvanie do závodu najväčší zberateľ modelov áut značky Porsche Roman Maleček z obce neďaleko Bánoviec nad Bebravou. Jazda na skutočných autách, ktorých zmenšeniny má doma, a prehliadka montážnej haly Porsche boli preňho splnením životného sna, pri čom neskrýval dojatie.

Záhorí.sk informovala hovorkyňa spoločnosti Volkswagen Slovakia Lucia Kovarovič Makayová


.
Toto je čítané

Šaštín je pútnickym miestom vďaka zázračnej soche Panny Márie Sedembolestnej

Šaštín patrí medzi najstaršie obce Slovenska. Prvá zmienka o jeho existencii pochádza…

3D filamenty 2023